top of page

Jemný dětský krém

Aktualizováno: 24. 2. 2021

Dětská pokožka je velmi citlivá, a proto je třeba dbát na to, aby, když už je potřeba jí promazávat, jsme používali opravdu jemné produkty. Tento krém, který je velmi jednoduchý na výrobu a zvládnou ho tak i úplní začátečníci, je přesně takový. Je jemňoučký jako samet a může být použit i na jemnou dětskou pokožku. Stejně tak vhodný bude i pro ty, kteří mají citlivou a jemnou pleť.


5 g meruňkového oleje 2 g premixu z heřmánkového CO2 extraktu 2 g Opuncia lipoactiv 0,6 g Senzicare 1 kapka vit. E Postup výroby Ze všeho nejdříve si připravíme premix z heřmánkového CO2 extraktu. Samotný CO2 extrakt má velmi nízké dávkování a hůře se odvažuje. Připravíme si proto 22,5 g neutrálního oleje (může to být i caprylis, nebo třeba meruňkový olej) a 2,5 g CO2 extraktu, který v oleji rozpustíme. Hotový premix se dávkuje v množství 1-3% a lze ho použít samozřejmě i do jiných produktů.

Teď si už nachystejte si jednu misku a metličku. Vše pečlivě vydezinfikujte. Do misky odvažte prvních pět položek z receptu, vložte do vodní fáze a jemně míchejte metličkou za stálého zahřívání. Voda by neměla vřít, jen max perlit. Nenechte se odradit počáteční konzistence, protože to bude chvilku vypadat jako, žluté hleny. Stačí ale vytrvat a míchat metličkou. Krém zhoustne už při zahřívání a po cca 2 minách ho lze vymíchat do podoby heboučkého krému. Misku vyjměte a pokud naleznete ještě "zrnka mléčné rýže", vytrvejte v míchání. Opravu jsem mimo metličky nepoužila jinou pomůcku. Po zchladnutí (můžete urychlit ponořením do misky s ledovou vodou) přidejte zbytek surovin a opět promíchejte. PH se pohybuje kolem 6-5,5 podle použité vody. Pokud použijete bylinný nálev, je třeba upravit pH např. několika kapkami kyseliny mléčné.

Na co krém využít Používáme ho jako pleťový i tělový krém, lze ráno i večer. Krásně se vstřebává, nezanechává mastný pocit a při roztírání je krásně heboučký. Díky svému složení má krém mnoho vlastností. Je hojivý, uklidňující, protizánětlivý, zjemňuje a zklidňuje pokožku. U extrémně reakční pokožky doporučuji přidat i Defensil plus, který ulevuje od projevů extrémně citlivé pokožky.

Suroviny a pomůcky Děkuji, že nakupujete v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.

1 298 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page