top of page

Jednoduchý šampon s kofeinem

Také vás zlákala reklama na úžasný šampon s kofeinem, díky kterému vám porostou vlasy rychleji, přestanou vypadávat a kštice bude hustá zase jako ve dvaceti? Nojo, ale jak ověřit účinnost toho mého, když mi za a) vlasy rostou docela rychle, za b) nějak extrémně napadají a za c) až na barvu vypadají jako zamlada :) Je to tedy na vás, aby jste mi napsali, jak funguje. No a nebyla bych to já, kdybych nesestavila jednoduchý receptík. Jste zvědaví? Tak metličku do ručky a jdeme na to.


Rozpis na 100 ml

0,5 g kofeinu

1,5 g kyseliny citronové

25 kapek Sensicare

46 ml vody - dala jsem květinovou, levandulovou


Postup výroby

Slíbila jsem, že to bude jednoduché a bude. Připravte si misku, váhu, metličku a lahvičku, do které hotový šampon přelijete. Odměřte vodu, ve které rozpusťte kofein, přidejte keratin a pomalu vmíchejte tenzidy. Po rozmíchání přidejte kyselinu citronovou a míchejte do zhoustnutí. Nakonec přidejte konzervant. Hotovo, během minuty a půl (bez přípravy) máte šampon hotový. PH je cca 4,5.


Počítejte, že nebude úplně tak hustý jako šampon, na který jste možná zvyklí, ale jako voda zase neteče. Pokud by jste chtěli gelovější, použijte trochu xanthanové gumy. Já jí ale moc ráda nemám :)


Proč uvedené suroviny

- koncentrované přírodní tenzidy - jsou jednoduché na použití a zahušťují se právě kyselinou citronovou. Díky téhle kombinaci je šampon kyselý a to vlasům vyhovuje. Navíc dělají krásně krémovou pěnu.


- kofein - má podporovat růst vlasů a zastavit jejich vypadávání


- hydrolizovaný keratin - pět ódu na keratin mi přijde jako nosit dříví do lesa :), vlasy jsou po něm lesklé, zdravé, jdou krásně rozčesat, vyživuje pokožku, je to silný kondicioner. No prostě pro vlasy doslova lahůdka.


- květinová voda - do jakékoliv kosmetiky je 100x lepší než normální voda, protože obsahuje řadu cenných látek. Použijte svou oblíbenou růžovou, levandulovou, jasmínovou, pomerančovou nebo jakoukoliv jinou.

Kde to všechno koupíte

Kde jinde než v mém eshopu Kosmetické suroviny. Blíží se vánoce, tak překvapte své blízké kofeinovým šamponem. Nebo čímkoliv z DIY kosmetiky. Uvidíte, jak budou nadšeni.


Vyrábíte si šampony? Jaký je váš favorit? Napište mi.

2 776 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page