top of page

Jednoduchý mycí olej - dvoufázový

Aktualizováno: 13. 2. 2020

Představte si situaci, každodenní. Jdete se umýt, namočíte se, vezmete do ruky sprcháč, umyjete se, osušíte a hned je vám tak nějak divně na pokožce. Pokožka vás pne a během chvilky je navíc suchá. V tu chvíli vám proběhne hlavou, že vám prostě klasické sprcháče nevyhovují. Znáte to? Neklesejte na mysli, mám pro váš řešení a navíc jednoduché - dvoufázový mycí "olej", který pokožku nejen umyje, ale zároveň o ní pečuje a hydratuje jí. A co víc, je vhodný i pro jemnou a citlivou pokožku. Čtěte dál a ulevte své pokožce, hned...

Rozpis na 250 ml

130 ml vody (květinové, destilované, bylinný výluh...)

1,5 g Sensicare

Postup výroby

Připravte si kádinku, váhu a dezinfekční prostředek (líh, nebo něco podobného). Následně do kádinky odvažte požadované množství všech uvedených surovin (v případě použití výluhu, tak ten nechte vychladnout). Hotovou směs promíchejte, přelijete do lahvičky a uzavřete uzávěrem.

Před použitím je třeba jemně lahvičku protřepat, aby se suroviny prolnuly.

Jak můžete sami vidět, je to opravdu jednoduchá záležitost. PH hotového "oleje" je cca 6 - 6,5.


Jak "sprcháč" použít

Lehce protřepejte a ihned nanášejte na vlhkou pokožku. Pozor, jedná se o opravdu tekutý produkt a není ho třeba použít bůh ví jaké množství. Stačí málo. Na pokožce se při roztírání vytvoří jemná mléčná emulze, která pokožku nejen zbaví nečistot, ale zároveň o ní pečuje. Emulzi potom jen jemně osprchujte a nejlepší je se zabalit do osušky, nedřete se ručníkem. Pokožka je potom opravdu jemná a při pravidelném používání se sníží i potřeba jejího neustálého promazávání (pokud trpíte suchou nebo dehydratovanou pokožkou). Oleje můžete samozřejmě přizpůsobit, zvolte takové, které vám vyhovují.


Suroviny nakupujte v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.


Proč uvedené suroviny

Hydroláty nebo bylinné výluhy -přizpůsobte výběr své pleti, více se dozvíte v mé knize Zelená kosmetika

Coco glucoside - jemná čistící surovina, váže na sebe nečistoty

Glycerín - napomáhá udržet vodu v pokožce, hydratuje

Hydrobalanc - pokožku hydratuje

Jojobový olej a skvalan - pečují o pokožku během mytí, zjemňují ji, zvláčňují a změkčují.


Věřím, že si tenhle jednoduchý "sprcháč" oblíbíte, protože je jednoduše skvělý. A co není, že :)..

1 403 zobrazení2 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page