top of page

Jarní pleťové sérum

Pleťová séra jsou báječná a skvěle doplňují klasickou péči. Přiznám se, že čím jsem starší, tím více je miluji. Začala jsem je používat i ráno, protože co jsem více méně na HO, nevadí mi že se nevstřebají na lusknutí prstů :). Jednu z posledních formulací vám ráda nasdílím, protože je vymazlená a sestavená přímo pro dámy středního věku věčně sedící před monitorem.

Rozpis na 100 g

30 g caprylis


Postup výroby je velmi, ale velmi jednoduchý. Do kádinky si odvážíme veškeré suroviny, promícháme a nalijeme do lahvičky. Rozpis je daný na větší množství, protože netuším, jak velkou dávku si bude kdo chtít vyrobit. Přepočet je ale velmi jednoduchý, gramáž stačí násobit obsahem lahvičky v ml vydělených 100 (35 ml lahvička - 30 x 0,35, 20 x 0,35 atd.). Počítejte s tím, že oleje jsou objemově lehčí než voda, proto budou lahvičky plné téměř po hrdlo. Na jednu 35 ml lahvičku přidávejte kapku vitamínu E.


Použití

Olejová séra se většinou používají na noc, na zvlhčenou pokožku. Pokud vám však nevadí, že se třeba trošičku déle vstřebávají, můžete je samozřejmě použít i ráno (vždycky ale bude záležet na složení). Při jejich používání je třeba dbát na hydrataci pokožky, protože oleje jako takové hydrataci neposkytují. Pod sérum je tedy třeba nanést alespoň květinovou vodu (formou mlhy, nebo vtlačením do pokožky skrze vatový tamponek), nebo se požívají hydratační mlhy, tonika či hydratační séra. Na celou obličejovou část postačí několik kapek olejového séra, které buď nanášíme kapátkem přímo na tváře, nebo si naneseme pár kapek do dlaně, rozetřením zahřejeme a jemně vmasírujeme do pokožky. V dlani můžeme sérum smíchat s námi zvolenou hydratací a nanést tak oba produkty najednou.


Volba olejů

Sérum je sestavené tak, aby obsahovalo stabilizační oleje, vyživující i regenerační a dále aktivní látky, které jsou vhodné pro pokožku středního věku s jemnými vráskami (Lift), vystavené nepříznivému vnějšímu okolí (Young) a neustálému záření z monitorů (Blue).


Pokud vás zajímá, jak porozumět olejům tak, abyste dokázali sestavit opravdu personalizované směsi, které se dokonale snoubí s vašimi potřebami, s vaším typem pokožky, pak sledujte stránky www.mibea.eu, kde bude brzy zveřejněn malý on-line kurz věnovaný právě olejům.


Věřím, že se vám bude nový recept líbit. Navíc je to tzv. recept týdne, takže od 12.4. do 18.4.2021 koupíte suroviny z receptu o 10 % levněji.


Tip

Více informací o bylinkách v kosmetice najdete v mém e-booku Bylinky v kosmetice


Děkuji, že nakupujete v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.

Novinkou je možnost koupit plnospektrální kapky CBD+. CBD+ pomáhá od pracovního stresu, při regeneraci organismu po sportovní zátěži a při rekonvalescenci. CBD+ je výbornou látkou pro posílení imunity. Je hojně používaný jako doplněk stravy a v kosmetickém průmyslu, kde má hojivé účinky. Plné spektrum (full spectrum) obsahuje až 500 látek z toho 100 kanabinoidů, oproti jediné látce CBD. Z důvodu

nepodporování prodeje těchto kapek platebními branami, jsou kapky prodávány ZDE.



1 261 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page