top of page

Jarní minerální makeup

Jaro se hlásí o svou vládu, sluníčko začíná vykukovat a hřát a nás to svádí k tomu vystavovat mu svou tvář. Vitamín D je třeba, ale na druhou stranu jarní sluníčko dokáže pěkně potrápit, proto je třeba svou pleť trochu chránit. Výroba BB krému může být pro mnoho příznivců vlastní kosmetiky trochu oříšek, proto nabízím řešení v podobě vlastního minerálního makeupu, který je jednoduchý na výrobu a odvede skvělou práci.


Rozpis na bázi

2 zarovnané čajové lžičky (čl) oxidu zinečnatého

1/4 čl allantoinu


Pokud se rozhodnete k výrobě vlastní minerální kosmetiky, doporučím koupit si k tomuto účelu nějaký levnější tříštivý mlýnek na elektriku. Ten je totiž ideální pro dokonalé promísení surovin.

Vlastní makeup

Vlastní makeup poté vytvoříme během chvilky. Do malého kovového mlýnku (nebo opět do tříštivého) odměříme 5 zarovnaných čajových lžiček hotové směsi, ke které přidáme směs oxidů železa a ultramarýnu. Makeup na obrázku bude barevně ladit bledé pleti s teplým podtónem. Můj odstín je něco mezi Fair a Beige (pro představu). K odměření oxidů železa používám kovové měrné lžičky.


Pokud budete chtít mít lisovanou variantu, pak budete potřebovat ještě 1,5 ml ultraskvalanu a 15 kapek jojobového oleje. Suroviny opět provrčíme v mlýnku a podle varianty buď přeneseme do dózy na minerální makeup, nebo do mělčí dózy a pudr stlačíme.


V čem spočívá odlišnost MM od ostatních? V MM je obsaženo ovesné hedvábí, které obsahuje tukovou složku, která pokožku vyživuje. Rýžový pudr zklidňuje pokožku, stejně jako růžový jíl, který blahodárně působí na křehkou pokožku, allantoin napomáhá v pleti držet vlhkost a jojobový olej ve stlačené variantě opět pleť vyživuje.


Jak sestavit svůj vlastní ideální minerální makeup, stejně jako stíny, tvářenky a mnoho dalšího se dozvíte v mém on-line kurzu Výroba minerální kosmetiky, který je nyní s 10% slevou.

Kurz obsahuje celkem 7 obsahových lekcí:

  • Úvod – hygiena a bezpečnost, základní vybavení

  • Základní suroviny – zjistíte, jaká máme plnidla a k čemu slouží, jaká máme barviva a tekuté přísady

  • Tvorba sypké báze – dozvíte se, jak vytvořit bázi na míru vašim potřebám na základě vlastností a požadované funkce zamýšleného produktu

  • Kolorování – naučíte se správně obarvit produkty a využít barvy pro svůj prospěch

  • Tvářenky a bronzery – naučíte se je vyrábět a kouzlit s nimi na tváři tak, aby podtrhly vaší krásu

  • Stíny – naučíte se vyrábět matné i perleťové stíny studených i teplých odstínů

  • Kompaktní až krémové formy – naučíte se, jak stlačovat kompaktní produkty a vyrábět si krémové produkty

Každá lekce obsahuje videa, ve kterých vás provedu celým obsahem. Celková délka videí činí více jak 6 výukových hodin.

Součástí kurzu jsou pracovní listy ke stažení ve formátu PDF a dále malá skripta ve formátu PDF.


Jsem autorkou knihy Minerální kosmetika.


992 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page