top of page

Jak si vyrobit krémový pleťový balzám

Milujete bezvodé produkty? A co takhle krémový pleťový balzám, který se krásně nanáší na pokožku, vyživuje jí a chrání a doslova hladí. Přesně takový je tento balzám, který potěší všechny vaše smysly.

Formulace


Fáze

Surovina

% zastoupení

cca 50 ml balení

A

30

15

A

25

12,5

A

30

15

B

4

2

B

6

3

B

3,5

1,75

C

EO Geránium

0,5

7 kapek

C

1

16 kapek

Postup výroby


Do misky odvážíme fázi A, zahřejeme ve vodní lázni, vyjmeme a mícháme do zchladnutí - do doby, kdy se začne tvořit za metličkou stopa. Poté přidáme postupně fázi B a C, promícháme a naplníme do dózy. Balzám je zprvu řídký, i když ho vymícháte v ledové vodě. Do konzistence, která vidět krásně na videu, balzám ztuhne do druhého dne a vyplatí se ho ještě několikrát během dne promíchat - proto je i lepší použít větší než 50 ml dózu.


Éterické oleje jsou určené pro suchou a zralou pokožku a jejich množství respektuje dermální limity. EO geránium je kontraindikováno pro osoby s drogovou závislostí a estrogenovou interakcí.


V doprovodném videu jsou i poměry pro získání krémového balzámu z tuhých másel a další tipy pro výrobu krémových balzámů. Nebojte se experimentovat s různými poměry (v zájmu úspory financí doporučuji nejdříve pohrát si se základními surovinami a až poté přidávat aktivní látky a EO), vyrábějte také zprvu malá množství.



Uvedené suroviny jsou určené pro suchou a zralou pokožku.


Líbil se ti recept? Nezapomeň ho sdílet 🤗💖. Děkuji


1 177 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page