top of page

Jak si vyrobit krém v mikrovlnce

Myslíte si, že jsem se zbláznila? Kdepak, opravdu to jde a je to neskutečně jednoduchá záležitost. Kdybych tenhle postup znala před léty, možná bych se nikam neposunula... Dobře, dělám si legraci, stejně bych zkoušela pořád nové a nové věci. Vraťme se ale k mikrovlnkovému krému. Zajímá vás, jak si ho vyrobit? Tak čtěte dál a nechte se inspirovat minimalistickým přístupem, pač je to trendy :)

Rozpis na 100 g

83,5 ml vody (použila jsem vlastní hydrolát)

0,5 g Senzicare


Postup výroby

Skoro se mi chce napsat, vezmi misku a vraž do toho 4 vejce... Zase vtipkuji, ale ono je to tak strašně jednoduché, že to mě svádí být mimořádně vtipná. Ale teď vážně... Nachystejte si jednu misku a metličku. Vše pečlivě vydezinfikujte. Do jedné misky odvažte, mimo konzervantu, úplně všechno. Vložte do mikrovlnky na 1 minutu (900W), vyjměte a míchejte, metličkou až do podoby heboučkého krému.


POZOR - vyzkoušejte to raději na menším množství, protože každá mikrovlnka je trochu jiná. Návod je doporučená formulace od dodavatele a moje mikrovlnka potřebuje 1 a 1/2 minuty. Poznáte to jednoduše podle toho, že se Heliofeel úplně nerozpustí a zůstanou tam minipecičky.


Hotový krém je neuvěřitelně stabilní a senzoricky naprosto bombastický. Pro chladivý efekt ho skladujte v lednici, ale není to samozřejmě nutné. PH se pohybuje od 5-5,5, podle použité vody. Určitě po vychladnutí snese přidání nějaké aktivky, jak na vodní, tak olejové bázi, do cca 5 a 5%. Osobně jsem nezkoušela, protože toho mám teď namícháno a nakombinováno tolik, že potřebuji i nějakou minimalistickou verzi.


Na co krém využít

Používám ho jako tělový krém. Krásně se vstřebává, nezanechává mastný pocit a při roztírání je krásně heboučký.


Kde koupíte suroviny a pomůcky

Kde jinde než v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.

974 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page