top of page

Jak si vyrobit glycerinový peeling

Zavřete oči a představte si, že je vaše pokožka jako samet. Jemná, hydratovaná a měkká a pružná. Že to neznáte? Pak není nic jednoduššího, než si vyrobit peeling, po jehož pravidelném používání se vaše představy naplní. Navíc si vystačíte s metličkou a nemusíte nic zahřívat.

Rozpis na 100 g

25 ml vody (dala jsem vlastní meduňkový hydrolát)

1,2 g lecigelu

0,5 g Senzicare


Postup výroby

Recept a postup je inspirován vzorovou formulací výrobce surovin. Do misky odvážíme glycerín, vodu, promícháme a přidáme lecigel. Intenzivně mícháme metličkou do vytvoření gelu podobného vazelíně. Poté přidáme olej, skvalan a hemiskvalan a znovu mícháme. Neděste se toho, že to v první chvíli vypadá, že se dílo nepovedlo. Je třeba míchat minimálně minutu, konzistence se vrátí do krásného gelu - opravdu jsem použila jen metličku. Poté přidáme ecobeads (scrub) a konzervant. Pozor, je třeba ho dávkovat opatrně, opravdu jen 0,5 g, protože způsobuje zřídnutí produktu. Pokud máte jiný, je nutné ho vyzkoušet. V originální receptuře vůbec konzervant není a glycerinu je 75 g...


Veškeré pomůcky před výrobou řádně vydezinfikujeme.


Levná tělová varianta - vyrobte si minimálně jednou tak velké množství základu a vmíchejte, kávu. Pozor u cukru nebo soli, částečně se rozpustí, tady je lepší si jen vytvořit základ a cukr vmíchat těsně před nanesením, jen do poměrné části základu.


Jak peeling použít

Používejte ho alespoň 2x týdně na vyčištěnou a vlhkou pleť. Vezměte cca 1/2 čajové lžičky do dlaně, rozetřete po obličeji (vynechte oblast očí) a krouživým pohybem proveďte peeling. Poté omyjte vlažnou vodou. Peeling lze v dlani smíchat s trochou vody (nejlépe s nějakou květinovou).


Kde koupíte suroviny a pomůcky


Kde jinde než v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.


1 340 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page