top of page

Jak si připravit rozjasňující čistící masku s růžovým jílem

Znáte růžový jíl? A používáte ho do masek?. Že ne? Ale to je škoda :) Růžový jíl je totiž báječná surovina, která už sama o sobě dokáže pleť rozjasnit. Když se němu navíc přidá pár surovin, dokáže s pletí dělat pravé zázraky. Nevěříte? Pak jednoduše masku vyzkoušejte a uvidíte sami. Recept je vhodný i pro začátečníky a protože neobsahuje vodní složku, je navíc bez konzervantů. To prostě musíte mít.

Rozpis na cca 100 ml


Postup výroby:

Připravte si váhu, misku, metličku a vodní lázeň. Do misky odvažte první 4 suroviny, vložte do vodní lázně a zahřívejte do rozpuštění cetearylu. Poté vyjměte, vmíchejte opatrně odvážený jíl, ponořte do misky s ledovou vodou a míchejte. Nakonec přidejte enzymy a volitelně několik kapek vašeho oblíbeného esenciálního oleje. Přendejte do dózy a máte hotovo. Pro zvýšení čistícího účinku lze přidat k masce nějaký jemný scrub - mletou kávu, fosilní peeling, strouhané mandle...


Kde to všechno koupíte

Kde jinde než v mém eshopu Kosmetické suroviny. Za své suroviny ručím a pečlivě je pro vás vybírám a hlavně testuji.


Jak masku používat:

Masku používáme na odlíčenou pleť. Do dlaně si nabereme trochu masky - nejlépe kosmetickou špachtličkou nebo lžičkou. V dlani smícháme s trochou vody, nejlépe květinové a aplikujeme na obličej. Pokud bychom masku aplikovali bez přidané vody, okamžitě se začne na obličeji žmoulat. Masku necháme cca 10 minut působit, potom jemně navlhčíme a krouživým pohybem obličej promasírujeme. Pokud do masky přidáme i nějaký scrub, budeme mít takové 2 v 1 :) Následně opláchneme příjemně teplou vodou, jemně obličej osušíme a kocháme se jemností pokožky...


Proč uvedené suroviny:


Hemiskvalan - olejovitá surovina vyráběná z třtinového cukru s výbornými čistícími účinky.


Mandlový olej - olej poskytující měkký a sametový pocit pokožce, pokožku vyživuje a chrání jí.


Caprylis - stabilní a lehká olejovitá surovina vyráběná z kokosového oleje. Pokožku změkčuje a přispívá k její harmonizaci, neucpává póry.


Cetearyl akohol - zajistí krémovitost masky. Přidáním nebo ubráním lze snadno upravovat konzistenci.


Růžový jíl - má výrazné zklidňující účinky,obnovuje zářivost pokožky a má hojivý efekt. Je určen pro citlivou a křehkou pleť, pleť bez "života", které navrací přirozenou barvu.



Papáyové enzymy - to je to, o co zde běží, to je on, mého srdce šampion. Enzymy napomáhají pokožce odloučit odumřelé kožní buňky, takže vlastně odhalují krásu pokožky.



Masku je vhodné doplnit například tímto olejovým sérem. Maska při pravidelném používání opravdu rozjasňuje pleť a vyrobená nám vydrží až 6 měsíců při pokojové teplotě - pozor při odebírání masky, abyste do ní nesáhli mokrými prsty :)


Líbí se vám příspěvek? Pak nezapomeňte sdílet - děkuji :)

1 107 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page