top of page

Jak na pevný a krásný dekolt

Ruku na srdce dámy, řešíte svůj dekolt? Půjdu klidně s "kůží na trh" a přiznám se k tomu, že já ano. Mých téměř 45 mi už nikdo neodpáře, stejně jako to, že jsem máma a mateřství na mně zanechalo stopy. Abychom si ale rozuměly, neměnila bych. To ale neznamená, že se o sebe nebudu starat a pečovat o sebe. Protože když se budu (budeme) cítit dobře, odrazí se to na našem rozpoložení... Nechám toho filosofování a půjdu rovnou k věci. Před nějakou dobou jsem začala na sobě testovat zpevňující mléko na dekolt, a protože jsem s ním spokojená, dávám k inspiraci další recept.


Rozpis na cca 100 ml


70 g/ml vody (hydrolátu)

0,75 g xanthanové gumy

3,5 g Lysofixu

5 g olejového macerátu ze sedmikrásky

0,6 g Senzicare


Postup výroby

Veškeré pomůcky před výrobou řádně vydezinfikujeme. Do vyšší nádobky (ideálně kádinky nebo skleničky)odvážíme vodu, Kigélii, přidáme xanthanku a rozmícháme. Ideální je tyčový mixér s majonézovým nástavcem. Intenzivně mixujeme do vytvoření viskózní tekutiny. Následně, za stálého mixování, přidáme Lysofix, promixujeme a nakonec přidáme oleje a znovu mixujeme (ideálně po dobu několika minut, nestačí jen provrčet). Nakonec přidáme konzervant. PH hotového výrobku s hydrolátem (použila jsem vlastní z lavandinu, protože ho mám opravdu hodně) je cca 5,5.

Xanthanová guma v receptu napomáhá stabilizovat emulzi. Pokud se nepřidá, budou se fáze separovat. Velmi dobře ale funguje protřepání v případě, že máte na mixéru nízké otáčky či jste mixovali krátce. Po protřepání trvá hoďku i déle, než se zase fáze oddělí. Není to tedy klasický dvoufázový produkt.


Varianta - použijte jen vodu nebo bylinkový nálev, pak je ale třeba přidat cca 2 kapky kyseliny mléčné, nebo pár zrnek kyseliny citronové pro úpravu pH. Pokud nemáte olejový macerát ze sedmikrásky, můžete použít nějaký oblíbený olej. Sedmikráskový macerát přispívá ke zpevnění pokožky v oblasti dekoltu a působí tak synergicky s Kigelou.


Varianta č. II - Kigelu, která je stěžejní surovinou, můžete zakomponovat do jakéhokoliv krémového (emulzního) základu, třeba i do Mishamixu . Určitě pak ale přidejte i Lysofix, který urychluje a napomáhá vstřebávání aktivních látek do podkoží. Naučila jsem se ho jako koemulgátor z tohoto důvodu přidávat do všech emulzí, které obsahují aktivky.


Jak mléko použít

Mléko je třeba minimálně 2x denně vmasírovat do oblasti dekoltu, ňader a krku. Bez pravidelnosti je totiž výsledek více jak nejistý.

To, že Kigela funguje (a nejen na pouhé zpevnění pokožky) dokazují testy, které si v dnešní době žádný výrobce na evropském trhu nedovolí falšovat. Pro zajímavost přikládám snímek z průvodních dokumentů suroviny, kde je viditelná změna po 21 dnech při 10% koncentraci.



Kde koupíte suroviny a pomůcky Kde jinde než v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.

1 124 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page