top of page

Jak mít zdravé a krásné nehty

O nehty je třeba pečovat. Jedním ze způsobů je i používání speciálního olejíčku, který se vmasírovává do nehtového lůžka.


​Fáze

Surovina

​Formulace v %

​ cca 15 ml

A

62,35

​10 ml

A

36

5 ml

A

1

6 kapek

A

0,65

3 kapky

Postup výroby


Formulace je uvedená v %, pro zjednodušení je uveden hrubý, ale opravdu hrubý poměr pro 15 ml produktu. Jinak lze snadno množství přepočítat pro jakékoliv množství výsledného produktu.


V kádince jednoduše vše odvážíme a přelijeme do připravené lahvičky.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀


Záměrně uvádím hrubý přepočet pro 15 ml produktu. Spotřeba je hodně malá, ale pokud budete chtít zásobit tímto malým zázrakem všechny kámošky, hodí se přesná formulace. Formulace respektuje dermální limity pro uvedené EO. Pro citron je stanoveno max 2% zastoupení, pro ylang ylang 0,78%.

Pozor u EO citron, je fototoxický a pokud byste olejíček použili na celé ruce (jako proč ne), nechoďte s nimi na přímé sluníčko - třeba na hory. Vezměte si rukavice. Ostatně nehtům dělají rukavice v zimně opravdu dobře.


Použití

Ideální je vmasírovat každý večer jednu kapku olejíčku do každého lůžka, pokud jsou nehty nějak poškozené, jinak to stačí několikrát v týdnu. Minulý týden běžel na mém IG účtu týden na téma zdravé nehty podívejte se na reels.

Suroviny nakupujte v eshopu kosuro.cz , který je tu pro vás již více jak 7 let.


Pokud se Ti článek líbí, sdílej ho třeba na svém Fcb účtu 😉💖🤗

385 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page