top of page

Jak mít hebké nožky - vše najdete doma ve spíži

V jednoduchosti je krása, i tak by se dal pojmenovat tenhle příspěvek. Někdy prostě stačí kouknout do spíže aby jste zjistili, že skrývá pravé poklady pro naší pokožku. Nejinak je to i u tohoto jednoduchého receptu pro opravdu jemná chodidla. Možná si právě říkáte, jako proč teď, v zimě? To v létě ukazuju nožky v lehkých sandálkách, teď mám kozačky. Ano, s tím se dá souhlasit. ALE já nevím jak ostatní, ale osobně i v zimně nosím sukně a k nim silonky. A hrubá pokožka na patách dokáže udělat trochu neplechu... Navíc já mám prostě ráda nožky upravené pořád, ať je léto nebo zima :) Takže se vraťme k "jádru pudla" a hurá do spíže. Navíc tahle koupel je skvělá i na ruce a vůbec, na celé tělo...

Rozpis na jednu koupel pro nožky

1 a 1/2 litru vroucí vody

3 hrstě ovesných vloček

4 lžíce sušeného heřmánku

4 lžíce sušeného měsíčku

1 lžíce medu


Postup výroby

Připravte si hrnec, velkou mísu a nejlépe nějakou silonkovou ponožku. Přiveďte k varu 1 a 1/2 litru vody. Vroucí vodou zalijte v hrnci vločky, heřmánek a měsíček a nechte louhovat alespoň 15 minut. Poté směs přes silonkovou ponožku přefiltrujte do velké mísy.

Pokud se ptáte proč ponožku, pak jednoduše proto, že mi vždycky nějaká chybí do páru a tohle je skvělý způsob, jak je využít. Navíc je dobré opravdu směs doslova vyždímat. Nebojte se "slizu", který způsobují vločky. Je to to nejcenější :)


Do přefiltrované směsi přidejte lžíci medu, rozmíchejte a ponořte do poněkud hustějšího "mléka" nožky a nechte je v lázni cca 15 minut.


Lázeň je vhodná i pro ruce a pro pokožku celého těla (pak ale použijte větší množství). Tato lázeň, pokud ji přelijeme do koupací vaničky a doplníme vodou, je vhodná dokonce i pro miminka.


Jak koupel použít

Jak jsem psala výše, koupel je vhodná nejen pro nožky, ale i pro ruce a pokožku celého těla (ve větším množství).


Koupel úžasně regeneruje a vyživuje pokožku, je vhodná pro suchou a zrohovatělou pokožku. Pokožka je po koupeli vláčná a měkká a snadno tak můžete odstranit odumřelé svrchní části. Ovesné mléko obsahuje velké množství tuku a dalších látek, které blahodárně působí na pokožku.


Med a bylinky působí hojivě, dodají pokožce velké množství cenných látek. Med je antibakteriální, urychluje hojivé procesy kožích buněk, působí dokonce i proti plísním, ekzémům a řadě kožních onemocnění.


Kombinace heřmánku a měsíčku opět působí hlavně hojivě a pro pokožku jsou opravdovým požehnáním.


Jak můžete vidět, i z mála jde vytvořit opravdu mnoho :) Pokud máte pokožku na nožkách opravdu hrubou, je dobré lázeň opakovat třeba i 3x týdně a pečlivě zrohovatělou pokožku odstranit pilníkem. Vsadím se ale, že do 14 dní budete mít chodidla jako z reklamy.


Líbí se vám recept? Pak budu samozřejmě ráda za sdílení a za vaše komentáře.

884 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page