top of page

Ibiškové tonikum

Tak jsem se zamilovala, je to jasné. Jak jinak si vysvětlit, že se teď pořád červenám... Když ale ono to jinak nejde. Jak ho budete mít před očima, tak se zamilujete také. Prostě jsem teď na ibiškové vlně a plavat v ní budu ještě nějakou dobu. Právě jsem doplavala k hydratačnímu toniku s ibiškovým macerátem. Je jednoduché na výrobu a pleti dodá přesně to, co potřebuje. Chcete vědět víc, pak čtěte dál :)


Rozpis na 100 ml

4 g ibiškového macerátu

do 100 ml doplníme vodou nebo hydrolátem

0,6 g Sensicare


Postup výroby:

Ze všeho nejdříve si den předem vyrobíme ibiškový macerát. Vlastní tonikum pak vyrobíme z výše uvedených surovin. Vše odměříme do předem vydezinfikované kádinky nebo rovnou do připravené lahvičky. PH hotového tonika je cca 6.


Jak tonikum obměnit

Místo Aquarich lze použít jakoukoliv jinou, ve vodě rozpustnou aktivní látku. Hydroláty lze rovněž volit podle potřeb pokožky a nebo lze použít různé nálevy z bylinek.


Jak tonikum použít

Používejte ho ráno i večer, na vyčištěnou pokožku, před aplikací krému. Buď jej lze aplikovat rozprašovačem, jako jemnou mlhu (super tip pro osvěžení během dne) nebo naneseme na vatové tampony a vtlačujeme do pokožky.


Kde koupíte suroviny a pomůcky

Kde jinde než v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.


Proč uvedené suroviny

Aloe vera - má blahodárné uklidňující účinky. Má vysoké hydratační, hojivé a regenerační účinky.

Aquarich - blesková hydratace pokožky do 2 hodin s přetrvávajícím účinkem (24 hodin při dodržení uvedené koncentrace)

Ibišek - je plný antioxidantů, napomáhá zvýšit vlhkost, zlepšuje flexibilitu a pružnost pokožky


Líbí se vám moje návody? Pak je nezapomeňte sdílet :)

721 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page