top of page

Hydratační maska/sérum

Znáte takový ten nepříjemný pocit na pokožce poté, co se umyjete? Pocit nepříjemného pnutí? Na vině může být paradoxně dehydratovaná pokožka. Dehydratovaná pokožka je přechodný stav, který může trápit všechny typy pokožky, tedy jak suchou, tak mastnou. Pokožce je třeba dodat větší dávku hydratace, ale nejen to. Podívejte se na jednoduché tipy na na mém IG účtu


Formulace

Postup výroby


Formulace je uvedená v %, pro první dávku doporučuji udělat třeba jen 50 g a vyzkoušet :)

Do směsi květinové vody, aloe a Pentylen Glycolu, za stálého míchání (doporučuji alespoň malý kapučínovač) přisypeme směs Clearthixu s hybridní kyselinou hyaluronovou.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Směs pořádně promícháme. Bublinky ani nějaké ty nerozmíchané částečky nevadí, protože do druhého dne se krásně rozpustí. Nakonec směs přelijte do vydezinfikované lahvičky a uzavřete vhodným uzávěrem. pH hotového produktu je cca 4,5 a při dodržení výrobní praxe (dezinfekce a hygiena) vydrží 6 měsíců.


Použití

Masku nanášejte v silnější vrstvě na pleť buďto jako kúru a nebo ji lze používat jako klasické hydratační sérum, prostě pod tvůj oblíbený produkt. Doporučuji vyzkoušet nejdříve v menším množství, majitelky citlivé pleti by mohly mít s maskou problém (pocit pálení pokožky)


Suroviny nakupujte v eshopu kosuro.cz , který je tu pro vás již více jak 7 let.


Květinové vody jsou skvělé a lze je mezi sebou kombinovat. Přehledové karty najdete ke stažení ZDE

Pentylen glycol v uvedeném dávkování zajistí konzervaci produktu. Navíc má zvlhčující účinky.

Cleartix S je želírovací surovina, která podporuje hydrataci a vykazuje zvláštní synergický účinek s kyselinou hyaluronovou, která má hydratační účinky.

Aloe vera pak dodá produktu nejen hadrataci, ale i řadu dalších - obsahuje např. vitamíny skupiny B, vitamín C, stopové prvky, aminokyseliny, enzymy a mnohé další složky, které jsou pleti prospěšné. Má vysoké hydratační účinky, připisují se mu hojivé, regenerační a anti-aging účinky.




1 060 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page