top of page

Hydratační bomba

Také si myslíte, že když máte suchý obličej, že ho musíte pořádně promastit? Chyba lávky, nejdříve je třeba pleť pořádně zhydratovat. No a od toho máte mě, abych vám ukázala, že to jde a ještě k tomu velmi jednoduše. Sestavila jsem jednoduchý recept, který zvládne i úplný začátečník. Navíc je pekelně modifikovatelný pro každý typ pleti. Tak pojďme na to :)

Rozpis na 50 ml


Ze všeho nejdříve si připravíme Misha mix podle tohoto návodu z 12 g Glyceryl stearate citrate a 88 ml vody, popřípadě květinové vody, chceme-li se rozmazlit.


Máte? Super, tak a teď ten zbytek...


2-3 g aktivní látky dle potřeby (například Seboclear pro problematickou, Myramaze pro stresovanou, Defensil plus pro citlivou...)

1 g CO2 šípkového extraktu (nebo olej Tamanu pro pro problematickou, Lift lipoactiv proti vráskám, Opuncia lipoactiv pro regeneraci...)

10 kapek Sensicare

volitelně 5 kapek parfému do kosmetiky


Všechny suroviny odvážíme do vydezinfikované misky a přidáme 36 g Misha mixu a pořádně promícháme. Přidáme konzervant a vůni či esenciální olej (opět dle typu pleti). No a máme hotovo. PH hotového lehoučkého krému je 5- 5,5


Nejvíce času vlastně připadne na přípravu Misha mixu, který se musí pořádně vymíchat do podoby hladkého krému.


Hotovou hydratační bombu opatřeně přeneseme do lahvičky a uzavřeme malou pumpičkou. Používáme ráno i večer, jako extra péči pod náš normální krém nebo pod olejové sérum.


Jak můžete sami vidět, je to velmi, ale velmi jednoduché a zvládne to i úplný začátečník. Zbylý Misha mix použijeme na další produkty, pokud si ho budeme chtít uskladnit, pak je třeba ho zakonzervovat.


Jak řešíte hydrataci vy? Máte nějaký osvědčený recept?



2 422 zobrazení3 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page