top of page

Hojivé mléko po holení

Aktualizováno: 12. 11. 2020

Mnoho dam, ale i mužů se potýká s tím, že je pokožka po holení citlivá a zarudlá. Holením totiž vznikají mikrotrhlinky na povrchu kůže, a pokud je pokožka obecně citlivější, může být reakce na holení poněkud nepříjemná. Pomoc by vám mohlo mléko po holení, které obsahuje suroviny, které o pokožku pečují a hojí ji. Vyrobit si ho zvládne i začátečník.

Rozpis na 100 ml

78 ml demineralizované vody - lze nahradit květinovou vodou

10 g emulgátoru glyceryl stearate citrate

2 g premixu z měsíčkového CO2 extraktu (jak na premix se dočtete zde)

20 kapek Senzicare


Postup výroby

Nachystejte si jednu misku a metličku. Vše pečlivě vydezinfikujte. Do misky odvažte vodu a emulgátor, vložte do vodní fáze a jemně míchejte metličkou za stálého zahřívání. Voda by neměla vřít, jen max perlit. Po rozpuštění vosku misku vyjměte a emulzi vymíchejte do zchladnutí do podoby lehoučkého mléko krému :) Po zchladnutí (můžete urychlit ponořením do misky s ledovou vodou) přidejte zbytek surovin a opět promíchejte. PH se pohybuje kolem 6-5,5 podle použité vody. Hotové mléko přendáme do vydezinfikované 100 ml lahvičky, nejlépe s flip-top uzávěrem nebo pumpičkou.

Na co mléko využít

Jak už sám název napovídá, používáme ho jako mléko pro zklidnění pokožky po holení. CO2 extrakty spolu s panthenolem pokožku spolehlivě zklidní a napomohou hojení mikrotrhlinek. U extrémně reakční pokožky doporučuji přidat i Defensil plus, který ulevuje od projevů extrémně citlivé pokožky.


Suroviny a pomůcky

Děkuji, že nakupujete v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.

756 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page