top of page

Hojivá mast s konopným olejem

Nestává se příliš často, aby mě moje mamka požádala o pomoc. Je prostě zvyklá na svou Niveu a přes ní nejede vlak. Její volbu respektuji, proto jakákoliv prosba o mnou vytvořený produkt je pro mě opravdu svátkem. Po velmi dlouhé době poprosila o něco hojivého. Co potřebuje zhojit si nechám pro sebe, ale níže v příspěvku máte tipy, s čím vám může mast pomoci.

Rozpis na 50 g



Postup výroby

Připravte si nerezovou misku, vodní lázeň, váhu a dezinfekční prostředek (líh, nebo něco podobného), metličku a dózu. Do misky odvažte první čtyři suroviny a dejte do vodní lázně. Zahřívejte tak dlouho, než se vosk úplně rozpustí. Misku potom vyjměte a položte jí nejlépe na složený ručník nebo utěrku. Pokud by jste jí dali rovnou na linku, začalo by to ode dna tuhnout.

Nyní přidejte zbytek surovin, pořádně promíchejte a nechte úplně vychladnout.


Jak balzám použít

Používá se jako speciální péče na drobné ranky, oděrky, popraskanou pokožku a i na suchá místa. Obsahuje celou řadu hojivých a regeneračních surovin.


Balzám úžasně regeneruje a hojí pokožku, jen je třeba počítat s tím, že je mastný. Hojivý a regenerační účinek je ryze individuální, ale pokožka bude zároveň díky změkčení více odolná proti popraskání.


Proč uvedené suroviny

Včelí vosk - slouží zde jako přirozená ochrana pokožky, vytváří na ní ochranný film

Ricinový olej - má hojivé účinky

Cetearyl alkohol - slouží k zahuštění produktu, poskytuje měkčí a lépe vstřebatelnou konzistenci

CO2 měsíčkový extrakt - extrakt bohatý na estery faradiolu je vzácnou kosmetickou účinnou látkou pro přípravu zklidňujících produktů. Je hojivý.

CO2 heřmánkový extrakt - je zvláště bohatý na bisabolol a chamazulén a obsahuje také asi 1% matricinu, který má ještě větší uklidňující schopnosti než chamazulen. Je výborný do všech uklidňujících a regeneračních produktů. Opět je velmi hojivý, antibakteriální.

Konopný olej - Uklidňuje podrážděnou a zánětlivou pokožku. Vhodný do regeneračních preparátů pro vysoký obsah kyseliny alfa - linolenové, velmi dobře proniká pokožkou.

CO2 extrakt z granátového jablka - vynikající regenerační surovina, stimuluje mechanismy obnovy pokožky, zesiluje epidermis


Kde koupíte suroviny a pomůcky

Kde jinde než v mém eshopu kosuro.cz. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít ZDARMA k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete. Nově chystám sérii videí, které vás nejen že provedou obecně surovinami a zasvětí vás do tajů výroby kosmetiky, ale dočkáte se i více videonávodů.


Jak se vám recept líbí? Za sdílení receptu děkuji :)

942 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page