top of page

Hedvábný krém pro zářivou pokožku

Chcete mít pokožku heboučkou jako hedvábí a zároveň jí dodat zářivý tón? Pak si vyrobte tělový krém, který jsem sestavila tak, aby jste se do své pokožky jednoduše zamilovali. Je plný karotenoidů přesně tak, aby dodal pokožce lehoulinký zlatavý nádech. Nechte svou pokožku zářit a oslňte své okolí třeba na plese. Nebo jí nechte zářit jen tak, pro svůj dobrý pocit.

Rozpis na cca 200 ml

6 g karotkového oleje (nikdy nedávejte víc, jinak budete jak oranžáda)

135 ml vody

5-10 kapek kyseliny mléčné (podle pH vody, kterou používáte)



Kde koupíte suroviny a pomůcky

Kde jinde než v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít ZDARMA k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.


Postup výroby

Připravte si dvě misky, metličku (kapučínovač), vodní lázeň, váhu, dózu a dezinfekční prostředek (líh, nebo něco podobného). Do jedné misky odvažte prvních pět položek, do druhé vodu, glycerín. Misky dejte do vodní lázně a zahřívejte tak dlouho, než se vosky úplně rozpustí. Misky vyndejte a za stálého míchání nalijte vodu s glycerínem do misky s oleji a vosky. Míchejte do zhoustnutí a zchladnutí. Ve chvíli, kdy emulze na ruce nepálí (je příjemně vlažná), postupně přimíchejte zbylé suroviny. Hotový krém přeneste do dózy. PH hotového krému je cca 6 - 6,5. Pro úpravu pH používá kyselina mléčná (směrem dolů). Pokud použijete demi vodu, pak je to cca 10 kapek, pokud květinovou, tak stačí 5, protože květinové mají zpravidla nižší pH.


Jak krém použít

Používá se jako každý jiný tělový krém. Je ale třeba ho opravdu dobře rozetřít a počkat chviličku , než se vstřebá. Přeci jen, pokud by jste okamžitě hupli do sněhobílého oblečení, mohlo by se obarvit.


Proč uvedené suroviny

Mandlový olej - mimo jiných skvělých vlastností je to úžasný emolient - změkčuje pokožku a vykazuje skvělé zvláčňující vlastnosti.


Třtinový skvalan - výborný emolient, který změkčuje pokožku a zlepšuje její pružnost, obnovuje lipidový film na pokožce a zabraňuje ztrátě vlhkosti.


Karotkový olej - přesněji řečeno macerát je tím, co dodává krému barvu díky vysokému obsahu karotenoidů. Není to ale jen o barvě. Karotenoidy zabraňují předčasnému stárnutí pokožky a bojují s volnými radikály. Nedávejte do krému víc a pokud máte bělostnou pokožku tak spíš uberte.


Vosk č. 3 a cetyl akohol - tahle kombinace emulgátoru a koemulgátoru je nejen levná, ale také výborná na tělové krémy, kterým dodá potřebnou hutnost a kompaktnost.


Hydrolyzované hedvábí - zlepšuje hydrataci pokožky a poskytuje jí měkkost a jemnost


Glycerín - zvlhčuje pokožku, můžete nahradit jiným zvlhčujícím produktem (pozor ale, aby to nerozhodilo emulzi), nebo vodou.


Strong skin - působí jak preventivně, tak i obnovuje ztrátu pevnosti pokožky způsobenou působením glykace (přirozený chemický proces v pokožce, který stojí za zpomalením tvorby kolagenu a elastinu).


Kyselina mléčná - vyrovnává hlavně pH. Nejen, že pokožka má raději kyselejší produkty, ale kyselejší pH nám zajistí i správné fungování uvedeného konzervantu.


Esenciální oleje - jedná se volitelnou položku, ale produktu dodají příjemnou vůni, zajistí příjemný svěží efekt a celkově produkt obohatí.


Díky za to, čtete můj blog a vyrábíte si vlastní kosmetiku. Ať se vám to míchá.

1 510 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page