top of page

Cold body lotion - minimalistický recept

Bože můj, vedro k padnutí, pomoc, potřebuji zchladit!!! Zažili jste někdy něco podobného nebo se chystáte na dovču někam, kde je fakt horko? Mám pro vás úlevu v podobě ochlazujícího tělového mléka. Nedělám si legraci, opravdu ochlazuje. Použila jsem ho několikrát po horké sprše a opravdu jsem se oklepala. Navíc po přidání panthenolu bude mléko skvělou volbou DIY mléka po opalování.

Rozpis na 100 g

88 ml vody (použila jsem vlastní levandulový hydrolát)

1,2 g Lecigelu

0,5 g Sensicare


Postup výroby

Recept a postup je inspirován vzorovou formulací výrobce surovin. Do misky odvážíme vodu a přidáme lecigel. Intenzivně mícháme metličkou do vytvoření gelu. Poté přidáme oleje a znovu mícháme. Neděste se toho, že to v první chvíli vypadá, že se dílo nepovedlo. Je třeba míchat minimálně minutu, konzistence se vrátí do krásného krému - opravdu jsem použila jen metličku. Poté přidáme konzervant. Pozor, je třeba ho dávkovat opatrně, opravdu jen 0,5 g, protože způsobuje zřídnutí produktu. Pokud máte jiný, je nutné ho vyzkoušet.


Veškeré pomůcky před výrobou řádně vydezinfikujeme.


Levná varianta - použijte jen vodu nebo bylinkový nálev a třeba mandlový olej. Já mám prostě ráda mix vůně levandule a švestkového oleje a navíc vodu poslední dobou vůbec nepoužívám. Jedu jen a pouze na vlastních hydrolátech.

Dražší varianta - místo caprylisu použijte celligent, který chrání buněčnou DNA před následky UV záření a opuncia lipoactiv, který ochrání pokožku a část vody nahraďte panthenolem. Získáte tak naprosto skvělý produktu po opalování.


Jak mléko použít

Mléko opravdu ochlazuje. Za ochlazením stojí Lecigel, jehož ochlazovací účinky jsou ověřeny řadou testů, včetně mého osobního použití :). Ještě většího chladivého účinku dosáhnete za pomoci mátového hydrolátu ve vodní složce, ale pozor, tady bych určitě ředila 1:1 s vodou.


Kde koupíte suroviny a pomůcky

Kde jinde než v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.

1 164 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page