top of page

Čisticí oleogel

Aktualizováno: 23. 7. 2022

Máte suchou pokožku a klasické čistící produkty vám jí ještě více vysušují? Pak určitě zkuste oleogel, který můžete použít jak na pleť obličeje, tak na pokožku celého těla. Připravíte ho za cca 15 minut a výrobu zvládne i naprostý začátečník. Barvičky se nelekejte, je naprosto přírodní a navíc jde jen o efekt, na pokožce barvu vůbec neuvidíte :)

Rozpis na 100 g

18 g Sapogelu

50 g caprylisu

2 g glycerínového extraktu ibišku

volitelně EO na ovonění



Postup výroby


Veškeré pomůcky před výrobou řádně vydezinfikujeme. Do misky odvážíme Sapogel a za stálého míchání, přidáme glycerínový ibiškový extrakt (zcela volitelná část, v receptu hlavně kvůli barvě - smíchejte 1 g ibiškového pudru s 10 g glycerínu a nechte 24 hodin)*. Pokud vynecháte, přidejte o 2 g Sapogelu více. Následně po částech přidávejte směs olejů. Pokud chcete přidat EO na ovonění nebo využít jejich blahodárných účinků, přidejte je až ke konci a v množství cca 20 kapek.


Je třeba postupovat opravdu velmi pomalu a hlavně zpočátku přidávat směs olejů doslova po ml. V opačném případě dojde k tomu, že se směs nespojí a to ani dodatečně, pokud byste použili mixér. Na vymíchání vám stačí malá metlička.


Tip


Pokud budete chtít použít jiný olej místo světlicového, samozřejmě můžete. Světlicový olej má vysoký obsah kyseliny olejové a vykazuje velmi dobré čisticí účinky. V čisticím produktu mi nevadí, že jsou použity rafinované oleje, protože primárně jde o čištění a produkt se tím i zlevní. Pokud jde ale o pěstící oleje, pleťové i tělové, tam už používám studené lisy ;). Caprylis nevynechávejte, zajišťuje stabilitu gelu, vyměnit ho můžete eventuálně za coco silicon, isopropyl myrystate (polární oleje).


Použití


Oleogel je velmi stabilní není třeba ho nijak konzervovat. Díky Sapogelu pokožku i hydratuje. Nanáší se na vlhkou pokožku - při styku s vodou se z něj stává mléko, které má čisticí účinky. Samozřejmě je vhodné jej plnit do jiného obalu, abyste si do něj ve sprše nenanášeli vodu (větší lahvička buď s flip-top uzávěrem, nebo dávkovačem), ale to by nevynikla jeho struktura :)


* Ibišek je přírodní zdroj alfa-hydroxykyseliny, která je známá tím, že napomáhá exfoliaci kůže a tím urychluje buněčnou obnovu, pomáhá kontrolovat akné. Při pravidelném používání viditelně povzbuzuje vitalitu pokožky, která zůstává svěží, mladistvější a vypnutější, zjemňuje pokožku a vlasům dodává lesk.


Využijte výhody receptu týdne. Suroviny z receptu jsou do 23.5.2021 minimálně o 10 % levnější.


Takové malé promo :)


Více informací o bylinkách v kosmetice najdete v mém e-booku Bylinky v kosmetice. Nevíte si rady s formulacemi, nevíte, které suroviny jsou pro vás vhodné? Využijte možnosti on-line konzultací.

Děkuji, že nakupujete v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.


Novinkou je možnost koupit plnospektrální kapky CBD+. CBD+ pomáhá od pracovního stresu, při regeneraci organismu po sportovní zátěži a při rekonvalescenci. CBD+ je výbornou látkou pro posílení imunity. Je hojně používaný jako doplněk stravy a v kosmetickém průmyslu, kde má hojivé účinky. Plné spektrum (full spectrum) obsahuje až 500 látek z toho 100 kanabinoidů, oproti jediné látce CBD. Z důvodu nepodporování prodeje těchto kapek platebními branami, jsou kapky prodávány ZDE.




2 566 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page