top of page

Pro hebké vlasy - kondicioner

Možná to máte stejné jako já. Myslím tím, že bez kondicioneru nemohu jednoduše fungovat, protože jinak moje vlasy vypadají tak trochu jako chemlon. Pro inspiraci sdílím další z mnoha již uveřejněných kondicionerů, který ale navíc obsahuje vyhlazovací a antistatickou složku, díky které jsou vlasy na dotek jak hedvábí. Tedy moje alespoň ano. A přiznám se, že jsem dělala rovnou dvojnásobnou dávku, jako u kondicionderu, stejně jako u tělového mléka, se prostě se 100 ml nedělám :).

Rozpis na cca 100 ml

5,5 g BTMS

0,8 g Sensicare


Mimo to budeme potřebovat dvě misky, nejlépe kapučínovač, metličku, dezinfekční prostředek, vodní lázeň, váhu a samozřejmě obal na hotový produkt. Doporučuji lahvičku s dávkovačem.


Postup výroby je jednoduchý. Do jedné misky odvážíme první tři suroviny, do druhé vody. Dáme do vodní lázně a zahříváme do roztavení BTMS. Do olejové fáze potom přidáme odvážený Lauryol lysine a promícháme. Díky tomu docílíme perfektního rozptýlení. Následně misky vyjmeme, vlijeme vodní do olejové fáze a intenzivně mícháme. Po vytvoření emulze (mléčná kapalina) si můžeme pro urychlení chlazení pomoci větší miskou s ledovou vodou, do které misku, kde emulzi mícháme, vložíme. Jakmile směs prochladne a zhoustne, přidáme panthenol, konzervant a 4-5 kapek kyseliny mléčné.


Hotový produkt při použití uvedených surovin od nás má pH 5-5,5. Pokud používáte jiné vody, může se pH lišit.


Máte-li keratin, neváhejte ho do produktu vrazit též, dle dávkování.


Výsledek. Tento kondicioner je opravdu lehký, protože obsahuje jen Hemiskvalan a trochu Sacha Inchi, který dělá vlasům dobře. Ani BTMS není zastoupeno v bůhví jak velkém množství. Panthenol beru u vlasů pomalu jako povinnost a levandulová voda je pro vlasy jako dělaná a navíc kondicioner jemně ovoní. Doslova hedvábný pocit pak dělá právě Lauryol lysine. Rozdíl je opravdu patrný a samotnou mě překvapil. Moc mě zajímá, jak se bude chovat v pleťovém krému, určitě ho zkusím přidat.


Jen pro doplnění, pokud váháte s nákupem u nás, tak tento víkend je mimořádná 10 % sleva (pro lepší pocit z končícího léta), jen je třeba napsat do poznámky KONEC LÉTA. Slevu přiznám při editaci objednávky ručně :).


1 894 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page