top of page

Organická ovocná voda

Tento příspěvek je o novince v podobě BIO organické vody z bergamotu, která mě naprosto uchvátila, protože je jednoduše super. I na mém starém blogu jsem se věnovala některým surovinám, o kterých jsem se chtěla rozepsat více, protože mi přišlo, že by vás to mohlo zajímat.

V čem je tato voda, které říkám familiérně BERGAMOTKA, výjimečná? Superlativ najdeme několik, ale nejdřív o tom, jak se vyrábí (a nejen ona, těch druhů je více).


Bergamotka se vyrábí ve třech krocích, kterým předchází sběr kvalitního ovoce, které pochází z italského Středomoří. Ovoce je z přísně kontrolovaného zemědělství a je v organické BIO kvalitě.


Krok číslo 1

Pečlivě vybrané ovoce se mechanicky lisuje. Získaná šťáva se ve vakuu při 85°C koncentruje - dochází k odpařování vody.


Krok číslo 2

V dalším kroku dochází k dalšímu odpařování již koncentrované šťávy, která se následně chladí. Získaná substance se filtruje a opětovně se obohacuje vodou.


Krok číslo 3

Obohacený roztok prochází reverzní osmózou, při které se separují části, které nejsou podobné molekulám vody. Výsledná voda vykazuje mimořádné vlastnosti prokázané mnoha testy. Díky reverzní osmóze není třeba konzervace.


Testy prokázaly vyšší biologickou aktivitu takto získaných ovocných vod. Všechny vody vykazují vyšší celulární vitalitu než destilovaná voda, disponují fyziologickou ochranou pokožky před řadou chemických činidel, ochraňují vitalitu buněk před oxidací a těžkými kovy (zejména před chromem, železem a olovem).


Bergamotka navíc pročišťuje pleť, působí relaxačně a napomáhá získat projasněnou a bezchybnou pokožku.


Může být použita ve 100% "koncentraci". Jinými slovy jí můžeme použít přímo na pleť například formou tonika nebo jemné mlhy. Můžeme jí použít do všech typů produktů, kde může zcela nahradit vodní fázi.


330 zobrazení3 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page