top of page

Jemný dětský tělový šampon - 2 v 1

Syn mi odjel na školu v přírodě a nemohla jsem samozřejmě jinak, než ho vybavit vlastními produkty. Pro jeho citlivou pokožku jsem sestavila jemný mycí produkt, kterým se může umýt doslova celý. Je totiž určen nejen na tělo, ale i na vlasy - prostě 2 v 1. Věřím, že se necháte tímto produktem inspirovat.

Rozpis na 200 ml

164 ml bylinkového nálevu (použila jsem měsíčkovo růžový, vhodný je i heřmánek či levandule)

1 g soli

1,6 g Senzicare


Nejdříve si vyrobíme bylinkový nálev. Do čisté sklenice vložíme bylinky (použila jsem sušený měsíček a růži) - vrchovatou lžíci od každé a zalijeme 250 ml vroucí vody. Necháme louhovat do vychladnutí, poté přefiltrujeme.


Následně ve 100 ml studeného nálevu rozpustíme xanthanovou gumu. Xanthanovou gumu je nutné pořádně rozmíchat (lze použít malý mixér). V 64 ml nálevu rozmícháme opatrně coco glucosid, tenzid, koloidní oves, panthenol a sůl. Poté přimícháme nálev s xanthanovou gumou, přidáme kyselinu mléčnou a konzervant. K míchání lze použít malý ponorný mixér, je ale nutné nechat ho ponořený, aby se šampon moc nenapěnil. I já jsem k promíchání mixér použila a v šamponu jsou i přes jeho ponoření bublinky. Ty ale do pár dnů zmizí :)


PH hotového šamponu je cca 5,5. Suroviny a poměry jsou volené s ohledem na citlivou dětskou pokožku.


Věřím, že si tento jemný produkt oblíbíte. Používat ho může samozřejmě každý, nicméně například na moje vlasy je nedostačující (musela bych ho použít hodně). Na jemné dětské, nebo na krátké vlasy je ale ideální.


Díky za to, že čtete můj blog, a že suroviny nakupujete v mém eshopu. Jen díky tomu mohu pro vás stále vymýšlet nové kombinace.


1 492 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page