Marmeláda z okvětních plátků růží

Sladká, voňavá, delikátní a hlavně růžová. Nemám jiná slova, kterými bych popsala tenhle kulinářský skvost. Recept je kombinací několika bulharských receptů, protože kdo jiný by měl umět růžovou marmeládu, než právě Bulhaři, kteří jsou proslulí pěstováním růží damaškových. V těchto dnech navíc vrcholí jejich sklizeň, takže recept je opravdu aktuální. K výrobě marmelády lze požít i jiné růže než zrovna růže damaškové, ale růže by měly mít menší okvětní plátky, jemnější a hlavn

Citronová marmeláda

Tenhle příspěvek bych klidně mohla uvést větou - Když musíš, tak musíš. Citronová marmeláda není samozřejmě můj vynález, tak dobrá zase nejsem, ale řekla jsem si, že vám jí prostě musím přiblížit, protože je naprosto skvělá. Navíc já marmelády zbožňuji. Je sice pravda, že obsahují cukr, ale u domácích víte, že je tam to ovoce opravdu je. Citronovou marmeládu jsem zkoušela poprvé, a to díky tomu, že jsem při hledání neotřelých kombinací (letos jsem si řekla, že vyzkouším nějak