top of page

Bezpečné a rychlejší opálení - přípravný olej

Co si budeme namlouvat. Prostě bronzová pokožka je v našich končinách sexy, tedy pokud se to nepřežene. Na druhou stranu opalování není zrovna zdravé, tak co s tím? Našla jsem pro vás přijatelný kompromis. Představte si, že se opálíte rychleji, ale přitom bezpečně. Myslíte si, že to není možné? Ale je, a to díky rostlinnému olejovému extraktu. Kdepak, byliny nám vyřeší všechno. Ještě by to chtělo najít bylinu na blbost, chamtivost a touhu po moci a nadvládě a bylo by nám tu krásně. Ale to sem nepatří. Vraťme se k tomu bezpečnému opalování.

Pokud se rozhodnete, že prostě chcete mít do bronzova opálenou pokožku, pak máte několik možností. Buď zvolíte cestu postupného opalování bez UV faktoru -prostě se v bezpečných hodinách vystavíte cca půl hodinky slunci a postupně bronz nachytáte. Musím říct, že tento způsob používám já sama, jinak nosím tuniky, klobouk a slunci se vyhýbám. Pravdou je, že letos už jsem na sebe opravdu opálená, protože slunečních dní je požehnaně. Jinak mi to trvá do září, kdy jezdíme k moři. Nebo máte druhou možnost, a to, že se vystavujete slunci natřeni ochranným faktorem. Na trhu už existují už i přírodní opalovací krémy, ale ty jsou zase díky používání minerálních filtrů většinou poněkud bělejší a hutnější na roztírání a ne každému vyhovují. K jiným opalovákům se s dovolením nebudu vůbec vyjadřovat :). No a pak je tu skupinka "střelců" kteří se prostě budou na slunci smažit stůj co stůj. Bohužel i já jich několik znám a vysvětlovat jim něco, je marné.


Tak a teď o tom bezpečnějším způsobu. Pokožka získává hnědou barvu díky produkci melaninu, přičemž hlavním faktorem, který za jeho zvýšenou produkcí stojí, je právě sluneční záření. Nebudu tady vysvětlovat, jak to funguje :), ale podstatné je, že existuje surovina, jejíž součástí je tyrosin, 100 % přírodního a rostlinného původu, který produkci melaninu zvyšuje rovněž. Tou surovinou je TAN - lipoactiv, který podstatně urychluje opalování bez dlouhodobého vystavování slunci. Pozor, nejedná se o samoopalovací surovinu a ani o UV filtr, ačkoliv surovina SPF faktor vylepšuje. Pokud se tedy tato surovina zakomponuje do SUN Care produktů všeho druhu, urychlí se zhnědnutí pokožky a my se nemusíme zdaleka tak dlouho slunci vystavovat.


Pro inspiraci jsem sestavila přípravný olej, který je tvořen ze směsi oxidačně stabilních olejů a TAN - lipoactiv. Tento olej jednoduše naneseme na pokožku před aplikací opalovacích produktů, nebo jen tak, pokud praktikujete stejný postup chytání bronzu jako já.


Rozpis na cca 110 ml

20 g švestkový olej (aby to i hezky vonělo)

30 g třtinového skvalanu (nebude to tak mastné)


Jednotlivé suroviny odvážeme a smícháme v misce jednoduše dohromady a přelijeme do vhodné lahvičky. Před použitím je třeba směs protřepat, protože TAN - lipoactiv je dispergovatelný, nikoliv rozpustný.


Věřím, že jsem vás tímto receptem a hlavně surovinou potěšila. Díky za to, že čtete můj blog a že nakupujete suroviny u mě.


1 136 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page