top of page

Zimní minerální makeup

Pro naši krásu. S tímto minerálním makeupem dokážete vzdorovat zimě jedna báseň. Jeho složení je totiž navrženo tak, aby pleti dodalo nejen krytí, ale také výživu. Je vhodný i pro citlivou pleť. Majitelkám mastné pleti bych doporučila přidat navíc do báze lžičku uhličitanu vápenatého nebo kaolínu.


Rozpis na bázi


2 zarovnané čajové lžičky (čl) oxidu zinečnatého

1/4 čl allantoinu


Pokud se rozhodnete k výrobě vlastní minerální kosmetiky, doporučím koupit si k tomuto účelu nějaký levnější tříštivý mlýnek na elektriku. Ten je totiž ideální pro dokonalé promísení surovin.

Vlastní makeup


Vlastní makeup poté vytvoříme během chvilky. Do malého kovového mlýnku (nebo opět do tříštivého) odměříme 5 zarovnaných čajových lžiček hotové směsi, ke které přidáme směs oxidů železa a ultramarýnu. Makeup na obrázku bude barevně ladit bledé pleti s teplým podtónem. Můj odstín je něco mezi Fair a Beige (pro představu). K odměření oxidů železa používám kovové měrné lžičky.


Pokud budete chtít mít lisovanou variantu, pak budete potřebovat ještě 1,5 ml ultraskvalanu a 15 kapek jojobového oleje. Suroviny opět provrčíme v mlýnku a podle varianty buď přeneseme do dózy na minerální makeup, nebo do mělčí dózy. Já jsem použila 30 ml hliníkovou dózu, do které jsem hotovou směs přenesla a upěchovala za pomoci skleničky (proto ten vzorek :)).


V čem spočívá odlišnost MM od ostatních? V MM je obsaženo ovesné hedvábí, které obsahuje tukovou složku, která pokožku vyživuje. Ječmenný škrob napomáhá v pleti držet vlhkost a jojobový olej ve stlačené variantě opět pleť vyživuje. Toto složení se mi osvědčilo i v těchto mrazech, proto jej dávám jako inspiraci, ať jsme krásné.


Více se o minerální kosmetice můžete dozvědět v mém eBooku.


Už jste se pustili do výroby vlastní minerální kosmetiky? Máte vlastí vychytanou směs?


1 280 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page