top of page

Výživné tělové mléko - minimalistický recept

Jednoduché recepty neznamenají, že nebudou splňovat to, co od produktů potřebujeme. Pokud je vaše pokožka suchá a potřebuje opravdovou výživu, pak vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který zvládne i naprostý začátečník za pomoci jedné misky, metličky a navíc za studena.


Rozpis na 100 g

80 ml demineralizované vody (použila jsem vlastní levandulový hydrolát)

1,2 g Lecigelu

0,6 g Sensicare


Postup výroby

Do misky odvážíme vodu, glycerín a přidáme lecigel. Intenzivně mícháme metličkou do vytvoření gelu. Poté přidáme oleje a opuncii a znovu mícháme. Neděste se toho, že to v první chvíli vypadá, že se dílo nepovedlo. Je třeba míchat minimálně minutu, konzistence se vrátí do krásného krému - opravdu jsem použila jen metličku. Poté přidáme konzervant. Pozor, je třeba ho dávkovat opatrně, opravdu dodržet dávkování, protože způsobuje zřídnutí produktu. Pokud máte jiný, je nutné ho vyzkoušet. Pokud použijeme do receptu demineralizovanou vodu, je třeba přidat 3-5 kapek kyseliny citronové pro snížení pH, které by se mělo pohybovat v rozmezí 5,5-6.


Veškeré pomůcky před výrobou řádně vydezinfikujeme vysokoprocentním lihem.


Jak mléko použít

Mléko používáme po každé sprše/koupeli. Velmi dobře se vstřebává a je navrženo tak, aby pokožku skutečně vyživovalo. Díky aktivní látce opuncia lipoactiv navíc obnovuje lipidový film a zabraňuje tak ztrátě vody z pokožky.


Kde koupíte suroviny a pomůcky

Kde jinde než v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.

1 542 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page