top of page

Tajemství krásné pleti - rozjasňující denní krém

Chcete znát tajemství krásné zářící pleti? Ne nečekejte ode mě návod typu "Používejte 3 x denně a za týden se nepoznáte!" Kosmetika to v tak krátkém čase prostě nedokáže. Ale, při pravidelném používání ale určitě s tímhle lehounkým krémem docílíte znatelného projasnění pleti. Pokud jste ale i tak nedočkaví, můžete krém ještě vylepšit pro okamžitý efekt. Tip najdete ke konci příspěvku. Tak metličky do ručky a jdeme míchat :)

Rozpis na 50 ml

31,5 ml vody

0,5 g Sensicare

Postup výroby

Na výrobu budeme potřebovat dvě misky, metličku, dezinfekční prostředek, vodní lázeň, váhu a samozřejmě obal na hotový produkt.

Postup výroby je jednoduchý. Do jedné misky odvážíme první tři suroviny, do druhé vodu. Dáme obě do vodní lázně a zahříváme do roztavení emulsunu. Následně misky vyjmeme, vlijeme vodní do olejové fáze a intenzivně mícháme. Po vytvoření emulze (mléčná kapalina) si můžeme pro urychlení chlazení pomoci větší miskou s ledovou vodou, do které misku, kde emulzi mícháme, vložíme. Jakmile směs prochladne a zhoustne, přidáme zbytek surovin.

Hotový produkt při použití uvedených surovin od nás má pH 6-6,5. Pokud používáte jinou vodu, může se pH lišit.


Jak krém použít

Používá se jako každý jiný krém. Je lehce vstřebatelný a je vhodný jako denní krém. Díky jemným surovinám ho snesou i majitelky citlivější pleti. Krém je sestaven tak, aby při dlouhodobém pravidelném používání (2 měsíce) opravdu projasnil pleť a vyrovnal tón na pokožce.


Tip na okamžité projasnění

Slíbila jsem tip na okamžité projasnění pleti. Při míchání emulze lze přidat balanční zlatý pudr, který dodá pleti krásný zlatavý podtón. Stačí přidat 0,5 g. Krém pak ale používejte výhradně jako denní :)


Tip II

Pokud byste chtěli krém "vytunit", pak je možné část vody vyměnit za některou z aktivních látek prémiové řady (rozpustných ve vodě). Lze použít i jiné, ale tady radím volit takové, které jsou účinné i při nízkém dávkování, aby vám vyšší dávkování nenarušilo emulzi. Zvolte jednu, maximálně dvě a pozor na to, abyste to nepřekombinovali. O kombinování aktivek píšu ZDE.


Kde koupíte suroviny a pomůcky

Kde jinde než v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít ZDARMA k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete. Nyní například běží videoseriál, který vám nahradí kurz výroby vlastní kosmetiky - hledejte pod záložkou videa. Nový díl bude vždy v neděli na Fcb, následně i na blogu...


Proč uvedené suroviny

Meruňkový olej - při pravidelném používání dokáže rozjasnit mdlou a unavenou pleť

Jojobový olej - velmi stabilní olej, který je vhodný i pro citlivou pokožku, předchází vráskám a má schopnost pokožku regenerovat

Bright lipoactiv - olejový extrakt z kořene proskurníku, lékořice a rýžových otrub, který dokáže přirozeně zesvětlit pokožku, snížit hyperpigmentaci, vyrovnat barevný tón pokožky a k vede k celkovému snížení tmavých skvrn na pokožce

Blue lipoactiv - olejový extrakt z rýžových zrn a klíčků, který reguluje hyperpigmentaci pokožky vlivem působení modrého světla ze zářících obrazovek

Emulsun - jednoduše uživatelsky přívětivý emulgační vosk :)

Okurková šťáva - hydratační surovina obsahující velkou dávku minerálních látek, vit. E a A, bojuje proti zarudnutí a vyrážkám. Okurková šťáva má velmi jemné zesvětlující účinky.

3 343 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page