top of page

Pro lesklé vlasy - bezoplachový ochranný balzám

Výživný balzám, který musíte jednoduše mít. Pokud máte vlasy suché, barvené či jinak namáhané, tak díky tomuhle balzámu uvidíte podstatný rozdíl. Sama mám vlasy jemné a barvené a v tomhle vedru opravdu dostávají zabrat. I když jsem vyznavačem klobouků a nosím je pomalu pořád, tak si chodím zaplavat a vlasy pak suším venku, na slunci.Také občas používám žehličku na vlasy a navíc je mám zesvětlené :)

Rozpis na cca 100 ml

15 kapek EO levandule

5 kapek EO rozmarýn


Postup výroby je jednoduchý a zvládne ho jistě každý. Do misky odměříme mimo esenciálních olejů všechny suroviny a ve vodní lázni zahřejme. Promícháme, přidáme levanduli a rozmarýn a přelijeme do vhodné nádoby. Ideální je dávku rozdělit, protože spotřeba je velmi malá. Šikovné jsou hliníkové dózy, protože se z nich bude balzám i dobře nabírat.


Balzám necháme vychladnout, skladování v lednici není nutné. Balzám se používá tak, že si malý kousek rozetřeme do dlaní a vetřeme ho do suchých vlasů. Lze použít i do vlhkých, ale hůře se odhaduje množství. Přeci jen u suchých vlasů vidíte ihned, zda máte ještě přidat, nebo nikoliv. Množství je třeba přizpůsobit délce a vlastnostem vlasů.


Balzám není vhodný pro hodně mastné vlasy, zde j lepší použít suchý vlasový olej.


Klíčovou surovinou je zde Hair lipoactiv, který chrání vlasy před důsledky nadměrného tepla ze slunce a žehličky. Ostatní suroviny jsem volila tak aby vlasů dodaly potřebnou míru výživy a péče, aniž by je zatížily.


Napište mi, ak se vám balzám líbí. Díky, že čtete můj blog a že nakupujete suroviny v mém eshopu.


1 692 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page