top of page

Pomáháme - Psí štěstí

Tento příspěvek bych ráda věnovala jedné zachráněné psí holčičce z psí množírny, se kterou se osud vůbec nemazlil. Naštěstí nyní je už v těch nejlepších rukách, je po veterinárním ošetření a i když se ještě nějakou dobu léčit bude, čeká jí už jen spokojený psí život mezi dalšími psími kamarády, kteří měli podobný osud.

O osudu téhle princezny jsem se dozvěděla úplnou náhodou, díky jedné naší zákaznici, která se snaží doplňovat veterinární péči šetrnými produkty z našich surovin. Musím říct, že když jsem viděla první fotografie BB, jak jí nová panička láskyplně říká, byla jsem opravdu zděšená tím, jak se někteří lidé dokáží chovat ke zvířatům. Sama mám doma hafana a mezi psí smečkou jsem v podstatě vyrůstala, takže vidět něco podobného je pro mě otřesný zážitek. Ono obecně nesnáším zvířecí utrpení, a proto jsem vyškrtla maso ze svého jídelníčku...


Ale vraťme se zpět k BB. BB už nyní vypadá o 200 % lépe, než když byla zahájena léčba. I tak si ale ponese s největší pravděpodobností trvalé následky špatného chování původního majitele. Nechci zde komentovat systém, protože ten je špatný a množírny stále ještě nejsou postaveny mimo zákon. Chci jen sdílet dobrou myšlenku a nějakou měrou přispět těm, kteří se rozhodli bojovat a snaží se zachráněným psům najít nový domov.


Psí štěstí je - kopíruji z jejich stránek - parta lidí, kterým nejsou lhostejní opuštění a týraní pejsci a to nejen z ČR. Dělají dočasnou péče, díky které se každý pejsek naučí každodennímu chodu a tak je lépe připraven k adopci do nové rodiny.


Činnost této party lidí je více než chválihodná a myslím si, že je třeba takovéto projekty podporovat. Ano, někdo si může říct, že jen sanují to, co společnost umožňuje, ale pak by bylo jediným řešením přestat kupovat štěňata, která jsou podezřele levná, nikde nevidíte jejich matky a nejlépe jsou novým majitelů přivezena někam na parkoviště, nekupovat si štěňata když nemám na to, starat se o ně s patřičnou láskou a péčí... Dokud se tak nestane, pak záchrana týraných a opuštěných psů a jejich umístění v milujících rodinách je bohulibá činnost hodna podpory.



Zachráněného kluka nebo holku si sice domů vzít nemůžeme, protože máme doma nesnášenlivého, ale rodinu milujícího rebela, ale jsou i jiné možnosti, jak pomoci.


Mám ráda dlouhodobé a smysluplné projekty, proto jsem si řekla, že spojím to, co dělám ráda s pomocí pro Psí štěstí. Na našem eshopu jsem nedávno přidala kategorii Pro radost, kam jsem vyvěsila náramky z minerálních kamenů, které vytvářím ve chvíli, kdy potřebuji relaxovat. Většinou je dělám se synem, takže je to taková týmová práce :). Řekla jsem, že by bylo fajn poslat je do světa, protože je vlastně ani neunosím a navíc mohou udělat radost někomu jinému. Aby byla radost ještě větší, věnujeme 20 % z každého prodaného kousku právě komunitě Psí štěstí. Navíc částku zdvojnásobíme a výslednou sumu zveřejníme.


Přispět můžete samozřejmě i sami, přímo ZDE


Tak co, půjdete do toho se mnou? Výrobky budu postupně doplňovat a už nyní mám objednány další komponenty, například přívěsky tlapek...

476 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page