top of page

Podzimní minerální makeup s aktivní složkou

Během roku si vyrábím několik minerálních makeupů. Složení vždycky odpovídá tomu, co moje pleť potřebuje, a to jak ze strany báze, tak barvy. Nyní jsem navíc do MM přidala i aktivní složku a vyrobila si tak makeup, který navíc bojuje s nedokonalostmi pleti. Zajímá vás, co lze do MM přidat? Pak čtěte dál.

Báze


Bázi promíchávám v tříštivém mlýnku na kávu. Mám ho vyhrazený jen na MM a nic jiného v něm nemixuji :) Používám malé objemy, protože, jak jsem v úvodu psala, dělám si několik MM během roku a vždycky mají jiné složení. Letos nepotřebuji ani žádné výraznější krytí, proto není v MM zastoupeno větší množství zinku a titanu. Báze je určená pro pleť 40+, snese ji i citlivá pleť, má střední krytí a senzoricky působí neuvěřitelně hebce. Navíc díky silice zneviditelňuje i jemné linky. Oves dodá výživu...


Báze jsem poté použila 15 ml a dobarvila jí směsí základního pigmentového koncentrátu složeného ze žlutého, červeného a černého oxidu.


Tou zmiňovanou přidanou aktivní látkou je Clear-lipoactiv, který působí proti nedokonalostem pleti, které mě občas trápí. do 15 ml makeupu jsem ho přidala 10 kapek ve fázi mixování s pigmenty. Do MM lze přidat téměř jakoukoliv lipoaktivní aktivní surovinu, která má ale prokazatelnou účinnost už při nízkém dávkování. Přeci jen pokud chceme sypký MM, nelze do něj přidat zase bůhví kolik tukové složky :) Jiná situace je pak už kompaktních a krémových forem.

Clear - lipoactiv je vhodný obecně do dekorativní kosmetiky, využívá se hlavně do korektorů, které mají zakrývat projevy akné.


Výhodou MM je jejich variabilita, stejně jako u klasické kosmetiky. Můžete si je přesně přizpůsobit vlastním potřebám. Pokud si netroufáte na jeho výrobu, na výrobu dekorativní kosmetiky obecně, pak je pro vás řešením On-line kurz výroby minerální kosmetiky, ve kterém vás krok za krokem provedu výrobou nejen MM, ale i stínů, tvářenek a dalších produktů.


777 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page