top of page

Originální červeno-černá souprava - jak na to

Chystám se na firemní večírek a prostě jsem neodolala a koupila si nové šaty a rovnou červené. Využiju je rovnou i na maturitní ples své neteře. Pokud by vás zajímalo, o jaké šaty se jedná, pak je najdete pod tímto odkazem. Jsou úplně jednoduché a tedy jako stvořené pro celou řadu doplňků. Asi tušíte, že doplňky jsem už kupovat nechtěla, protože stejně nejlepší jsou ty, které si vyrobíte sami. Chviličku jsem přemýšlela a pak se vrhla na výrobu. Chcete vědět, jak a z čeho jsem náramky, náušnice a náhrdelník vyrobila? Pak čtěte dál.

Určitě tušíte, že vše je vyrobené z pryskyřice. Je to hodně vděčný materiál a dá s sním opravdu kouzlit. Vše co vidíte, je vyrobené z PA-20, kterou koupíte tady Už jsem se o ní zmiňovala v jiných příspěvcích. Její výhodou a možná zároveň i "nevýhodou" je rychlé tuhnutí. Je tedy si opravdu dopředu rozmyslet, co budete dělat. Je třeba si nachystat formy, pigmenty, špachtličky nebo jiná míchátka, prostor. Prostě je třeba mít vše pěkně po ruce.


Pro obarvení jsem použila červený a černý pigment ze stejného eshopu - koupíte tady - jsou to ta 100 g balení. Pozor, jsou to opravdu hodně syté pigmenty a přidávají se po kapkách. Míchejte je plynule, žádnou divočinu, nebo bude pryskyřice plná bublinek.


Po rozmíchání a obarvení pryskyřice se libovolně naplní do forem. V jakém pořadí a zda jí promícháte pro mramorový efekt je jen na vás. Když budete lít opatrně a pomalu, můžete i vrstvit, ale já to radši vždycky prohrábnu. Stačí párátkem, nebo na to mají taková pěkná udělátka na Aliexpresu.


Formy kupuji také na Ali, stačí si zadat resin molds a budete doslova zírat. Pozor, je to dost návykové a doporučuji si pořádně prohlédnout doplňkové obrázky. Některé formy jsou opravdu malinké, tak aby jste pak nekoukali, co vám přijde.


Po nalití pryskyřice do formy vytrvejte 24 hodin, pokud hodně podbarvíte, pak raději déle. Hodně pigmentů zpomaluje tuhnutí!


Při tuhnutí je třeba počítat s tím, že se pryskyřice trochu smrskne. Pak máte dvě možnosti. Buď budete po vyjmutí kousků z formy horní část brousit do rovna a leštit - to vám upadnou ruce - nebo jen strhnete opravdu ostré výčnělky a opatrně druhý den, po kapkách přidáte tenkou vrstvičku čiré pryskyřice - to dělám já. Je třeba být opatrný, protože se snadno může stát, že vám to steče, a to je pak k vzteku, protože si přiděláte práci navíc. Když se ale vš povede, pak to vypadá takhle.



Musím říct, že nejhorší na všem bylo navrtat kostky ve špičce. Nejdříve jsem trochu smirkovým papírem srazila špičku, potom špičatým diamantovým pilníčkem udělala mini dírečku a potom jsem použila minivrtačku. Jsou potřeba malé otáčky a tady je třeba se ptát při jejím kupování. Já měla to štěstí, že mi jí přinesl kolega z práce, sám jí vyrobil.


Do vyvrtané díky se potom našroubuje mini háček - koupíte tady (ale tu větší velikost, ten menší ukroutíte).


Možná se vám to zdá moc náročné, ale pokud se chcete pryskyřici věnovat, pak se bez různých komponentů, forem a serepetiček prostě neobejdete. Něco koupíte tady, ale je to většinou drahé. Na Aliexpresu koupíte vše, ale holt si musíte počkat, než to přijde.


Pryskyřici a pigmenty zásadně kupuji v ČR, odkazy jsou výše. Pokud něco potřebuji rychle, pak to taky nakoupím tady :).


Propadli jste taky pryskyřici? Co se vám už povedlo vyrobit? Napište mi a přidejte se do mé Fcb skupiny MishabeautyArt.

355 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page