top of page

Nefalšovaný skin food

To si takhle jednou řeknu, že budu za vzornou matku a připravím synovi něco opravdu extra zdravého k snídani. Pořádně se na to připravím už den dopředu, protože se rozhodnu připravit mu ráno kokosové palačinky. Večer si proto do mixéru nachystám strouhaný kokos a pěkně ho zaliji přefiltrovanou vodou. Nějakých 150 g kokosu a půl litru vody. Ptáte se, jak s tím souvisí skin food? Tak čtěte dál, stojí to za to.


Druhý den ráno jsem pěkně nasátý kokos rozmixovala i s vodou, ve které se namáčel, a skrz plátno jsem ho vyždímala. A v tu chvíli mě to napadlo.


Proč nějak nevyužít tu kokosovou drť, která mi zbyla? Asi už tušíte, kam mířím. Do mixéru jsem vrátila nyní už přefiltrované kokosové mléko, přidala jeden banán, lžíci medu a znovu to rozmixovala.


Trochu takhle upraveného mléka jsem si odlila do misky a odložila do ledničky, protože přednost měly samozřejmě ty palačinky. Pokud vás zajímá i recept na ně, pak vězte, že jsem jednoduše banánem a medem ochucené kokosové mléko osolila špetkou soli a přidala tolik celozrnné mouky, aby vzniklo palačinkové těsto, které jsem normálně usmažila na pánvi. Syn má rád palačinky pokapané javorovým sirupem, tak proč mu je po ránu, před odchodem do školy, nedopřát. Vždyť jsem psala, vzorná matka. Ale nemyslete si, že to takhle praktikuji pořád :), ostatní dny si musí vystačit s domácím pečivem (peču jak chleba, tak rohlíky) a nějakou tou další, nejlépe domácí mňamkou.

Vás ale jistě zajímá ten skin food. Pak tedy vězte, že do odlité směsi jsem přidala pečlivě setřený kokosový"krém" ze stěny mixéru, který na ní ulpěl a celou směs jsem zahustila právě tou kokosovou drtí, která zbyla na plátně.


Pastou, která tím vznikla, jsem několik minut jemně masírovala obličej a mohu napsat, že pleť vypadala jako bych právě vyšla z nějaké omlazovny. Hladká, vypjatá, svěží, voňavá. Ten pocit musíte zažít, to se nedá slovy popsat. Zbytek drti jsem smíchala s citronovou šťávou a mandlovým olejem a večer dopřála jemný peeling celému tělu.


Jak vidíte, ani ždibec nepřišel vniveč. Prostě nefalšovaný skin food. Ono se řekne strouhaný kokos...

699 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page