top of page

Maska na vlasy - zářivá hříva

Pro všechny, kteří chtějí mít silné, hebké a do dálky zářící vlasy... Maska na vlasy se zářivým vlasovým komplexem je navržena tak, aby nejen usnadnila rozčesávání vlasů, ale aby navíc hydratovala, vlasy zjemnila a dodala jim lesk. Je určena pro všechny typy vlasů, největší změny si všimnou ti, kteří mají vlasy suché a hrubé.


Rozpis na cca 200 ml

148 ml výluhu ze sušené přesličky

volitelně cca 20 kapek esenciálního oleje nebo parfému do kosmetiky

Připravíme si vodní lázeň a dvě misky. Do první odměříme oleje a vosky, do druhé bylinný výluh a glycerín. Misky vložíme do vodní lázně a zahříváme do roztavení vosků. Vyjmeme, vlijeme vodní do olejové fáze, energicky mícháme a za stálého míchání přidáme ovesné hedvábí. Pro urychlení procesu si pomůžeme větší miskou se studenou vodou, do které misku se směsí vložíme. Jakmile začne emulze chladnout, přidáme vlasový zářivý komplex. Mícháme do zchladnutí a nakonec přidáme konzervant a volitelné složky. Masku přeneseme do vhodné dózy nebo do lahvičky s dávkovací pumpičkou. Nanášíme jí na umyté vlasy a necháme působit dle potřeby až 10 minut. Platí čím sušší vlasy, tím déle necháme působit. Nakonec jen opláchneme vlažnou vodou.

PH hotové masky je cca 5 - 5,5.


Maska díky obsahu ovesného hedvábí vlasy zjemní a spolu s oleji jim dodá potřebnou výživu. Hemiskvalan a vlasový zářivý komplex dodá vlasům zdravý lesk, výluh z přesličky vlasy posiluje, glycerín hydratuje.


Vlasový zářivý komplex lze momentálně získat jako dárek k nákupu nad 1000,- Kč v eshopu Kosmetických surovin.


1 462 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page