top of page

Kondicionér pro lesklé vlasy plné objemu

Aktualizováno: 26. 10. 2022

Už dlouho jsem nevyráběla žádný kondicionér a mám takový pocit, že tenhle mi vydrží pěkně dlouho. Je to tím, že vlasy postupně zkracuji a protože jsem už od loňska nebyla u kadeřníka, plánuju, že vezmu strojek a prostě to shodím úplně. No dobře, to přeháním, ale nejraději bych to udělala, protože není nic horšího, než odrůstající krátký účes. No možná spáchám zločin a najdu si pokoutně někoho, kdo mě doma ostříhá... Každopádně, než k tomu dojde, budu si užívat tohoto kondicionéru/masky, která dodává vlasům lesk a objem.

Rozpis na 100 g


2,5 g K-Oleo

6 g BTMS

76 g vody (použila jsem vlastní levandulový hydrolát)

0,8 g Sensicare


Suroviny (bez konzervantu) použité v receptu můžete od 22. do 28.3.2021 koupit se slevou 10 % ZDE


Postup výroby

Ze všeho nejdříve si nachystáme pomůcky. Váhu, nejlépe setinkovou, dvě nerezové misky, metličku, nádobu na vodní lázeň, obal na hotovou masku a samozřejmě dezinfekční líh na dezinfekci všech pomůcek.


Do jedné misky odvážíme prvních 5 položek, do druhé odvážíme vodu a přidáme kyselinu mléčnou. Vložíme do vodní lázně a zahříváme do rozpuštění vosků. Poté obě misky vyjmeme a vodu vlijeme za stálého míchání do misky s olejovou fází. Na vymíchání vám bude stačit metlička, není třeba žádný sofistikovaný míchací nástroj :). Pro urychlení chladnutí můžete použít větší misku s ledovou vodou - osobně to takhle dělám, protože jsem v neustálém časovém presu.

Jakmile emulze zchladne pod 40°C, přidáme zbytek surovin a řádně promícháme. PH hotové masky se pohybuje od 4 - 4,5 - podle použité vody (hydroláty jsou přirozeně kyselejší). Pokud změníte složení, je třeba si pH změřit .


Suroviny jsou volené tak, aby vlasy při pravidelném používání masky získaly vitalitu, lesk a větší objem (ten mají na starosti hráškové peptidy).


Použití

Masku nanášíme na vlasy po umytí, necháme působit minutku až klidně 10 (podle stavu vlasů, čím sušší a poškozenější, tím je lepší nechat masku působit déle), poté spláchneme teplou vodou.


Tip

Místo vody lze použít bylinkový nálev - heřmánkový, kopřivový... Více informací o bylinkách v kosmetice najdete v mém e-booku Bylinky v kosmetice


Děkuji, že nakupujete v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin v mém eshopu podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.




2 134 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page