top of page

Jemné olejové mýdlo

Aktualizováno: 6. 3. 2018

Jednoduchý produkt, který prostě musíte vyzkoušet. Pokud vám není lhostejné, čím umýváte svou pokožku, pak toto olejové mýdlo může být skvělým řešením. Na tuto kombinaci jsem přišla "jen tak", když jsem přemýšlela, jaký mycí produkt si vyrobím tentokrát. I když mám nějaké osvědčené produkty, ráda vymýšlím něco nového (typický Střelec), tak jsem si řekla, co takhle vyzkoušet nějak zkombinovat práškový tenzid a oleje do tuhé podoby. A povedlo se. Výsledkem je tuhé mýdlo, které pokožku nejen že skvěle umyje, ale také o ní pečuje. Je ideální i pro jemnou dětskou pokožku.


Rozpis na 2 menší mýdla

20 g slunečnicového oleje (celkově to zlevní výsledný produkt)

20 g lasemulu (pro jeho čistící účinky)

5 g pečujicícího oleje (jojobový, arganový, Sacha Inchi, meruňkový, pupalkový - co kdo rád)


Do misky odvážíme vše mimo tenzidu a vůně a necháme ve vodní lázni rozpustit. Poté si dáme tu práci, aby jsme směs umíchali do pasty. Můžeme si pomoci s miskou se studenou vodou. Ve chvíli, kdy nám směs zpastovatí, tak opatrně přimícháme tenzid (pozor, práší) a variantně vůni.


Směs přendáme do silikonové formičky a necháme v lednici ztuhnout. Po vyjmutí ho již nemusíme do lednice vracet, ale je třeba pamatovat na to, že není tak tvrdé jako normální mýdlo. V teplé koupelně bude měknout. Pokud máte nenechavé děti a navíc si dopřáváte lázeň, je lepší buď zvýšit poměr kakaového mýdla na úkor olejů (za to se přimlouvám), nebo na úkor olejů přidat vosk včelí.


Tuhé mýdlo pak používáme jako normální mýdlo, jen je lepší jím po mokré pokožce přejíždět suchou rukou - stačí pár tahů a poté ho "rozmydlit" po celém těle.


Tipy: přidáním fosilního peelingu nebo hruběji mleté kávy, cukru či soli získáme peelingovou

variantu;

přidáním jemných ovesných (doporučují pomlýt) vloček získáme ještě více pečující

variantu;

pokud ubereme cetearyl ve prospěch olejů (poměr je třeba vyzkoušet), můžeme mít

jemný mycí krém;

naopak přidáním cetearylu na úkor olejů a přenesením do mělčí dózy, můžeme získat

mycí bloček pro pleťový karáček - možná by to účinkovalo i jako holící pěna, ale to

nemám vyzkoušeno :)


Jak se vám nápad líbí? Budu ráda za vaše komentáře.



1 088 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page