top of page

Jarní krém

Ptáte se proč zrovna jarní? To proto že po zimně bývá naše pleť zdecimovaná a potřebuje dodat nějaké ty životabudiče. Proto jsem sestavila receptík, který je plný aktivních látek dodávajících pleti antioxidanty, minerální látky a navíc i potřebnou hydrataci. Věřím, že se Vám bude líbit.


Rozpis na 50 ml

3 g arganového oleje

3,5 g Olivoilu

21 ml vody

1,5 g Myramaze

2 kapky kyseliny mléčné

0,7 g Sensicare

Připravíme si vodní lázeň a dvě misky. Do první odměříme oleje a vosk (mimo CO2 šípkového extraktu), do druhé vodu a extrakty z čaje a chaluhy a kyselinu mléčnou. Zahříváme obě misky do roztavení vosku. Vyjmeme, vlijeme vodní do olejové fáze a energicky mícháme. Pomůžeme si s miskou se studenou vodou. Jakmile začne emulze chladnout, přidáme CO2 extrakt a Lift - lipoaktiv. Mícháme do zchladnutí a nakonec přidáme Myramaze a konzervant.

PH hotového krému je cca 5,5 - 6. Pokud vás netrápí vrásky, vyměňte Lift lipoactiv za ovesné lipidy (ty klidně dejte rovnou do olejové fáze). Krém při výše uvedeném složení je vhodný pro 30+. Extrakt ze zeleného čaje dodá pleti spousty antioxidantů, extrakt z chaluhy mraky stopových prvků a Myramaze dodá vystresované pleti notnou dávku hydratace. Krém je vhodný pro normální i suchou pleť, majitelky pleti citlivé nechť raději provedou test kožní snášenlivosti - je tam dost aktivek.

Krém jako takový moc nevoní, takže pokud máte raději krémy s jemnou vůní, můžete přidat pár kapek nějakého toho parfému do kosmetiky.


Díky za to, že čtete můj blog a že nakupujete u Kosmetických surovin. Jen díky tomu můžu vymýšlet stále nové recepty pro Vaší inspiraci.

1 169 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page