top of page

Jak si připravit alginátovou masku

Alginátové masky jsou v posledních letech hodně oblíbené. Aby také ne, mají totiž úžasné vlastnosti - o nich píšu níže. Masku si můžete v klidu užít i doma, nemusíte kvůli ní chodit do salonu, kde za její aplikaci zaplatíte nehorázné peníze. Pokud si vyrobíte masku doma, ušetříte spousty peněz, ale účinek bude stejný jako v salonu. Navíc ušetříte i dost času, protože se nemusíte nikam trmácet. Pojďme se spolu podívat, jak jí připravit, aby jste své pleti dopřáli opravdu to nejlepší.

K výrobě alginátové masky budeme potřebovat sypkou směs, ze které se vyrábí. Podle návodu od výrobce pak stačí jen přít vodu a zamíchat špachtlí, ale zjistila jsem, že je lepší přidat i trochu oleje, protože maska jde potom nejen lépe rozmíchat, ale hlavně doslova netuhne pod rukama.

Rozpis na jednu masku (bez krku a dekoltu)

15 g prášku alginátové masky

40 ml vody - nejlépe květinové

5 ml oleje - dle vlastní volby


Jak na to:

Připravíme si misku, nějaký kalíšek na vodu s olejem a nejlépe malou metličku. Jako špachtlí mi to fakt nešlo. Do misky si odvážíme alginátovou masku, do kalíšku si odměříme vodu a olej. Klidně dáme olej s vodou dohromady, tady to nevadí.

Vodu s olejem nalijeme do misky a intenzivně vymícháme směs do hladké pasty. Malé hrudky nevadí, ale s metličkou to jde rozmíchat opravdu dohladka.


Co s tím:

Masku ihned po rozmíchání nanášíme na vyčištěnou pleť. Ideální je, když si na pleť před tím naneseme nějaké pleťové sérum. Naneste ho ale před tím, než začnete míchat masku.


Maska se nejlépe nanáší plochým štětcem s hrubším vlasem. Já sama jí nanáším od brady nahoru. Při nanášení je třeba pracovat hodně rychle a zpočátku stékající masku stále štětcem vytahovat nahoru. Prostě chvilkami budete vypadat, jako by se vám roztékal obličej :)


Nebojte se, je to otázka minutky, dvou. Po nanesení sebou pěkně plácněte na gauč, nebo, jako v mém případě, na podlahu. Jako fakt, já si lehám na podlahu. Máme totiž vyhřívanou, takže od podzimu do jara si se na ní občas natáhnu a nahřívám se.

Masku necháme působit cca 10 - 15 minut, potom jí z obličeje stáhneme jako druhou kůži.

Po sloupnutí masky obličej opláchněte vlažnou vodou a natřete nějakým krémíčkem, nejlépe vlastní výroby, jak jinak.


V salonu vám mimo obličeje masku nanesou i na krk a dekolt. Doporučuji to samé, ale ve dvou krocích. Nejdříve dopřejte masku obličeji a potom krku a dekoltu. Nanést si totiž masku na jeden zátah sám na obličej, krk i dekolt je pomalu heroický výkon.


Nebo se domluvte s kámoškama a udělejte si takové beauty odpoledne.


Benefity masky:

Maska působí doslova jako žehlička na pleť. Alginát sodný, hlavní látka v práškové směsi má podobně jako kyselina hyluronová unikátní vlastnost – váže obrovské množství vody. Díky tomu vznikne  gelovitá látka, která je doslova nabitá vitamíny, minerály a dalšími výživnými látkami. Gel po nanesení na obličej se během chvilky doslova nacucne na pokožku, kterou ihned začne intenzivně hydratovat a vyživovat. 


Po odstranění masky je na na první pohled vidět významné zklidnění, zúžení rozšířených pórů, pokožka je viditelně vypnutá a snižuje se viditelnost případných otoků. Maska díky tomu, že látky v ní obsažené zlepšují tok krve v pokožce, znásobuje účinky sér. Proto je ideální nanést na pleť před maskou sérum.

A na závěr to nejdůležitější. Masku, přesněji sypkou směs, ze které masku vyrobíte, koupíte v eshopu Kosmetické suroviny. Maska na jednu dávku - obličej, krk i dekolt (nepočítám případnou květinovou vodu a olej) vás vyjde na 25 korun. Sami se můžete na webu přesvědčit, za kolik jí jinde koupíte (směs se dá samozřejmě koupit i u jiných prodejců, ale za úplně jinou cenu).


Tak co říkáte, půjdete do toho?

1 091 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page