top of page

Dvoufázový kokosáček

Experimentujete rádi? Přiznám se vám, že já ano a moc, strašně moc a v hodně věcech. Některé experimenty se nepovedou, ale co... Když člověk nezkouší nic nového, tak jakoby nežil. Není to tak dlouho, co jsem například objevila obchod s ryze kokosovými produkty a surovinami. Když jsem si kupovala nefalšovanou kokosovou vodu, hned mě napadlo, že bych jí mohla využít i do kosmetiky. Zajímá vás, co jsem s ní udělala? Tak čtěte dál a nechte se inspirovat...

Rozpis na 100 ml

20 ml růžové vody

Postup výroby

Připravte si kádinku, váhu a dezinfekční prostředek (líh, nebo něco podobného). Následně do kádinky odvažte požadované množství všech uvedených surovin Hotovou směs promíchejte, přelijete do lahvičky a uzavřete uzávěrem. Do kokosáčku jsem tentokrát dala více konzervantu (horní hranice doporučeného množství). Přeci jen totiž obsahuje "živou" potravinu, tak aby produkt vydržel.

Před použitím je třeba jemně lahvičku protřepat, aby se suroviny prolnuly.

Jak můžete sami vidět, je to opravdu jednoduchá záležitost. PH hotového produktu je cca 5,9.


Jak produkt použít

Lehce protřepejte a ihned nakapejte potřebné množství do dlaní, rozetřete a naneste na pleť. Pozor, jedná se o opravdu tekutý produkt a není ho třeba použít bůh ví jaké množství. Stačí málo. Na pokožce se při roztírání vytvoří jemná mléčná emulze, která pokožku krásně hydratuje a zvláční. Oleje a aktivní látky můžete samozřejmě přizpůsobit, zvolte takové, které vám vyhovují, a které vaše pleť potřebuje.


Suroviny nakupujte v mém eshopu Kosmetické suroviny. Koupí surovin podpoříte nejen rozšíření sortimentu, ale hlavně budete mít k dispozici mnohem víc návodů na skvělé kosmetické produkty, informace a videa, které nikde jinde nenajdete.


Proč uvedené suroviny

Hydroláty -přizpůsobte výběr své pleti, více se dozvíte v mé knize Zelená kosmetika

Kokosová voda - hydratační se velkým množstvím minerálů, sacharidů a vitamínů - po otevření se musí spotřebovat do 24 hodin, tak na to myslete...

Aquarich - pro hlubokou a bleskovou hydrataci-

Seboclear - pro problematickou pleť

Blue lipoactiv - ochrana pleti před zářením z monitorů - pro mě naprostá nezbytnost

Brigt lipoactiv - prevence před skvrnami v obličeji, ověřené mnou osobně, trpím na zvýšenou pigmentaci od sluníčka

Skvalan, arganový olej a ovesné lipidy - dělají mé pleti sakra dobře


777 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page