top of page

Chraňte před horkem své vlasy - ochranný dvoufázový sprej

Horké počasí a horko obecně, má na vlasy opravdu destruktivní vliv. Vlasy jsou vysušené, lámou se, o lesku nemluvě, prostě žalost pohledět. Vše se ale dá napravit správnou péčí a co víc, termoochranný sprej si může vyrobit doslova každý. Je jednoduchý a účinný. Navíc nezatěžuje vlasy, ačkoliv v sobě obsahuje olejovou složku.

Rozpis na 100 ml

5 kapek kyseliny mléčné

88 ml vody - rozmazlila jsem se levandulovou vodou

20 kapek Sensicare


Mimo to budeme samozřejmě potřebovat lahvičku s rozprašovačem, kterou vydezinfikujeme a pokud si netroufáme odvažovat přímo do lahvičky, tak nějakou nádobku, nejlépe kádinku. A váhu, na tu bych zapomněla :)


Postup výroby je velmi jednoduchý. Jednoduše vše odvážíme a přelijeme do lahvičky. Uzavřeme uzávěrem s rozprašovačem a před použitím protřepeme. Na fotce je směs hodinku po protřepání.


Výběr surovin - aktivní termoochrannou surovinou je Hair - lipoactiv. Jedná se o rostlinný extrakt v kokosovém oleji, který účinně chrání vlasy před tepelným poškozením od slunce i žehličky. Aquarich je hluboce hydratační surovina, která regeneruje poškozené vlasy. Jeho přidání není bezpodmínečně nutné, ale vlasy vám poděkují. Navíc obě suroviny zvyšují lesk vlasů. Makamiový olej je oxidačně stabilní olej, který vlasy vyživuje. Hemiskvalan je surovina rostlinného původu, která nahrazuje nepopulární silikony. Má velmi nízkou viskozitu a vyhlazuje vlasové vlákno. Levandulová voda je opět variantní. Poslední dobou mi vůně levandule dělá dobře, tak jí používám docela často. Sprej bude samozřejmě fungovat i jen s vodou. PH hotového spreje by se mělo pohybovat kolem 5,5. Je třeba to doladit kyselinou mléčnou nebo pár zrnky kyseliny citronové podle toho, jakou vodu zvolíte.


Sprej jsem vyzkoušela jak na mokré vlasy, tak na suché. Jak jsem v úvodu psala, vlasy nezatěžuje, nijak nemastí, naopak je velmi příjemný.


S Hair lipoactiv mám ještě vyrobený vlasový balzám, který zveřejním co nejdříve. Těšit se také můžete na klasickou oplachovou masku.


1 013 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page