top of page

Bižuterie s mramorovým efektem

Chcete mít originální bižuterii, kterou Vám navíc mohou vytvořit děti? Pak mám pro Vás skvělý tip na mramorování s pomocí barev Pébéo Prisme Fanrasy. Díky těmto barvám vytvoříte nádherné náramky, náušnice nebo náhrdelníky. Co kousek, to originál.

Líbí se? Tak pojďme na to...

K výrobě budeme potřebovat výše zmiňované barvy, které ve větší vrstvě vytvářejí onen mramorový efekt. Barvy je třeba pořádně protřepat nebo promíchat. Používám párátko, protože jím poté barvu nanáším i do lůžek.

Lůžka všeho druhu zakoupíte ve specializovaných obchodech nebo eshopech. Tuhle skupinku jsem koupila na Výstavě kreativity. Původně jsou určené pro lepení kabošonů, ale tohle mi přijde mnohem kreativnější využití.

Tady je krásně vidět, že tuto techniku hravě zvládne i dítě. Jakubovi je 8 a půl a takhle se realizuje už od 6 let. Je dobré mít po ruce něco na utření...

Tady se realizuji sama, ale řeknu vám, že trefit se párátkem s barvou do lůžka a fotit to u toho s velkým foťákem opravdu není jednoduché :)


Vzájemnou kombinací barev můžete dosáhnout opravdu jedinečných kousků. Do lůžek je třeba nanést barvy opravdu dost, po okraj. Při schnutí se její objem zmenší. Barvu nechte v lůžku schnout 24 hodin. Během schnutí se povrch mění, barvy se různě prolínají. proto po vytvoření vypadají úplně jinak, než po zaschnutí.

Na největším přívěšku je krásně vidět, že je barva ještě živá. Po vyfocení jsem všechny kousky dala zpět na stůl a nechala je do druhého dne.


Jak vidíte, technika je to jednoduchá a ve výsledku vytvoříte opravdu hezkou bižuterii, kterou můžete nosit nejen do práce. Pokud necháte bižuterii vytvořit dětmi, pak bude radost z nošení dvojnásobná.


Líbí se Vám nápad? Vyrábíte si sami bižuterii?


130 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page