top of page

Vášně kreativců

Být kreativní je bezesporu úžasná věc. Hrozí zde jediné riziko. Jakmile některé činnosti propadnete, jste ztraceni v čase a prostoru. Vím to, protože jsem jednou z mnoha kreativních lidí, kteří chvilku neposedí a pořád musejí něco tvořit.

Miluji tvoření všeho druhu, proto nechápu, jak se může někdo nudit. Já to prostě neumím. Každou volnou chvilku vyplňuji nějakou bohulibou činností. Někdy si říkám, že už to přeháním, dobře, já to opravdu přeháním. U mě doma tak můžete najít spousty surovin, větších či menších serepetiček a nástrojů, ze kterých se dají vyrobit úžasné věci. Obávám se, že pokud bych měla vše vyndat ze skříní a polic a vyskládala vše vedle sebe, pokryla bych kompletně podlahu celého domu... Ještě že existují boxy a skřínky se šuplíčky :)


Kapitolou samotnou je pak můj blog, prostřednictvím kterého se snažím sdílet s vámi vše, co si myslím, že vás může inspirovat. A jsem u jádra věci. Inspirace. To je to, o co se snažím. Jsem přesvědčená, že sdílením různých návodů, postupů a postřehů mnoho z vás inspiruji natolik, že se vrhnete do vlastního tvoření. A nejen to. Tím že tvoříme, inspirujeme své okolí. Když naše děti vidí, že něco vyrábíme, zpravidla se přidají. A když ne hned, tak někdy jindy. Rozhodně to v nich ale zanechá více, než když nás budou vidět válet se na kavalci. Ne každý si bude doma vyrábět vlastní kosmetiku, proto se snažím, aby příspěvky na tomhle blogu byly opravdový pel mel. Škoda jen, že opravdu nemám více času, protože to by jste pak viděli, co vše se dá dělat :) Mnohdy totiž zůstanou jen přetažené fotografie ve složce, protože nemám kdy bych příspěvek zpracovala.



Jen pro ilustraci. Momentálně mé večery a noci vypadají tak, že od notebooku, kde intenzivně pracuji na dokončení svého druhého knižního počinu, odbíhám k odlévání a broušení pryskyřice, které jsem totálně propadla, do toho pročítám technické dokumentace nových surovin, sestavuji pro vás nové recepty, navlékám a sestavuji bižuterii na podporu komunity Psí štěstí (v tomhle směru chystám opravdu velké rozšíření)... To vše ale až poté, co se věnuji svému synovi, který již chodí do třetí třídy a stávkuje s učením (se mu prostě nechce a zabředává do nekonečných diskuzí na téma "A proč..."). Činnosti typu domácnost ani nezmiňuji, to děláme všechny, nebo alespoň většina z nás.


Mimochodem pryskyřice. Já se o ní prostě musím zmínit, protože v ní vidím obrovské možnosti. Tušila jsem, že zalitím potápníka, kterého našel syn vysušeného od sluníčka, to neskončí. Podvědomě jsem se jí bránila a jen jsem sem tam dovolila svým očím kouknout na výrobky ostatních. Co vám mám povídat, už jen nekoukám, ale tvořím. Opustila jsem rovnou myšlenku koupit jí od Gedea, protože vždycky počítám, že zprvu toho člověk dost zkazí, než najde způsob jak to či ono vyrobit a já jsem megaloman, takže zásadně nakupuji na kila... V návodech na netu to sice vypadá jednoduše, ale realita bývá mnohdy poněkud jiná. Našla jsem mnoho eshopů, ale nakonec jsem zakotvila u Obchodu pro bydlení. Mimo příznivých cen mě potěšil přístup eShopu k potenciálnímu, teď už i skutečnému :) zákazníkovi.


Tohle je jen malá ukázka polotovarů, ze kterých budou vznikat přívěšky, náušnice, klíčenky... Včera jsem například pobavila prodavače, protože jsem se rozplývala nad smirkovými papíry do brusky, leštící pastou na lak apod. Určitě se v záložce Kreativita budete moci těšit na podrobné tutoriály k několika výrobkům.


Ještě jednou se vrátím k tématu inspirace. V úterý jsem, na základě pozvání, byla na zahájení Czech Social Awards (dříve Czech Blog Awards - Blogerka roku). Ať totiž chceme nebo nechceme, žijeme v éře sociálních sítí, které naše životy opravdu hodně ovlivňují. Sama jsem to poznala, protože se mi poslední dva roky podařilo probojovat do finále, díky vám. A jen díky tomu vznikla i moje první kniha Zelená kosmetika, protože mě na základě mé účasti ve finále oslovilo nakladatelství Albatros.

V letošním roce anketa vstupuje do šestého ročníku a díky přidaným kategoriím dosahuje už mezinárodního rozměru. Jedna z nich - Go Global - se koná například přímo pod záštitou OSN. Díky novým kategoriím jsem se rozhodla zkusit se prosadit v jedné z nich - Inspiration & Influence, protože můj blog je více než o kráse (poslední dva ročníky jsem bodovala v kategorii Blogerka roku, Beauty) právě o inspiraci a o šíření podnětných příspěvků. Věřím totiž, že vás skutečně inspiruji a že mám na tvořivé lidi pozitivní vliv. Budu tedy ráda za všechny vaše hlasy, protože se snažím o to, dělat ten kousek světa kolem sebe lepší a smysluplnější. Ukažme spolu, že svět není jen o prvoplánovitých příspěvcích a o reklamě, ale o skutečných hodnotách a smysluplném přístupu ke svému okolí. Ukažme, že i dříve narození mají co sociálním sítím říct. Hlasování začne co nevidět - budu sdílet odkaz hned, jak bude zahájeno :)


516 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page