top of page

Tipy na dárky pro učitelky

Také vám připadá, že to nějak rychle letí? Já nevím, jak to máte vy, ale mě přijde, že sotva školní rok začal, tak končí :). Od chvíle, co začal Kuba chodit do školky, se snažím dávat učitelkám něco jiného než květiny. Ty jsou sice hezké, ale po týdnu uvadnou a je po parádě. Letos jsem dárky připravovala už dopředu, za asistence syna. Jednak nemám ráda připravovat je na poslední chvíli, a také proto, že by se vám třeba mohlo pár tipů líbit. Jo a Hanko, dál už nečti, přišla bys o překvapení :).

Snažila jsem se volit vše tak, aby byly dárky jednoduché, aby je zvládly právě i děti, protože dárky by měly být hlavně od nich.

Medové svíčky

Medové svíčky jsou opravdu jednoduché. Pokud máte to štěstí a máte voňavý včelí vosk přímo od včelaře, nemusíte je nijak parfemovat, protože budou nádherně vonět. Ostatní mohou přidat několik kapek vonného nebo esenciálního oleje.

Na dvě svíčky o objemu cca 150 ml budeme potřebovat:

50 g cetearyl alkoholu (snižuje bod tání svíčky a vosk při chladnutí nepraská)

50 g oleje - použila jsem obyčejný řepkový, který snese vyšší teploty

knoty a případně terčíky na knoty (dají se sehnat v hobby prodejnách, má je například i Pébeo.


Pokud nemáte předpřipravené navoskované knoty, je lépe nejdřív knot namočit do samotného včelího vosku, narovnat ho na alobal a nechat v mrazáku ztuhnout.

Mezitím si ve vodní lázni roztavíme vosky, přidáme olej a variantně vonný či esenciální olej.


Do skleničky za pomoci kapky vosku přilepíme knot, který zaklesneme přes špejli položenou na skleničce. Nalijeme trochu voskové směsi a necháme ztuhnout. Díky tomu se knot následně nezkroutí, protože pokud voskem naplníme skleničku rovnou, dojde k jeho uvolnění ze dna a knot se zvlní. Jakmile bude spodní část pěkně tuhá, nalijeme zbytek vosku (udržujeme v tekutém stavu ve vodní lázni) a necháme ztuhnout.


Květinová koupelová sůl


Tento dárek zvládnou děti sami. V misce se jen smíchá hrubá mořská sůl, sušené květy a esenciální olej. Kombinace jsou jen na vás, Kuba smíchal růže a šeříky a ovoněl to gerániem - je to estét s vytříbeným čichem :).


Voňka do skříně


Další dárek, který zvládnou naše ratolesti sami. Stačí jim nachystat rýže, nějaké sušené bylinky, esenciální olej a organzový sáček. Rýže krásně drží vůni a navíc absorbuje vlhkost, takže bylinkám nehrozí, že zvlhnou. V sáčku je naše letošní levandule, esenciální olej levandule je z našeho eshopu.


Čaj pro pohlazení duše


Do čajových sáčků (dají se sehnat v drogeriích) namixujeme bylinky podle vlastního uvážení. Já mám ráda směs damaškové růže a meduňky, který doslova pohladí duši - vše z naší zahrady :) Jeden sáček je na litr čaje, ale bude záležet, jak velké sáčky koupíte - tyto jsou největší.


Co se týká zabalení, tak i tady jsem zvolila trochu netradiční způsob, protože už samotné zabalení musí obdarovávaného potěšit. V prodejně Stoklasa jsem koupila hrubou látku s potiskem a bavlněnou krajku. Všechny dárky jsem pěkně do látky zabalila a převázala krajkou, přesně jak je vidět na první fotce. Svíčky jsem ozdobila za pomoci tavné pistole mašličkou ze stejné látky, Kuba trval na dozdobení barevným korálkem.


Dalším netradičním dárkem může být cukrový peeling, různé balzámy, ale i domácí šťáva, domácí marmeláda (třeba taková jahodová slazená medem a okořeněná vanilkou je boží), směs koření do polévky... Vše stačí jen hezky zabalit.


No dokud bude mít Kuba za třídní a v družině dámy, tak si s dárky poradíme, ale až bude mít učitele, tak asi začnu mít problém. Vlastně ne, ještě že jdou dělat domácí likéry a vlastně spousta chlapů miluje sladké, jen to neříkají. Ještě, že dělám ty marmelády - citronová by mohla zabrat :)


Jaké dárky chystáte vy? Podělte se a inspirujte ostatní. Přeci nezůstanete jen u té kytky, když jste tak kreativní :).


688 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page