top of page

Sprej po slunění - dvoufázový

Připravila jsem pro vás recept na produkt, který vám pomůže ve chvíli, kdy se spálíte od sluníčka. Je chladivý a pokožka se díky němu zahojí dvakrát rychleji. Pokud plánujete cestu k moři, nebo chodíte často ven, určitě by jste si ho měli vyrobit. Navíc je velmi snadný na výrobu, takže ho zvládne určitě i začátečník.

Rozpis na 100 ml

do celkových 100 ml levandulová voda

10 g olejového macerátu ze sušených kopřiv


Výroba je velmi jednoduchá. Vezmeme si čistou nádobku, nejlépe kádinku, do které odvážíme všechny suroviny, přelijeme do čisté lahvičky a doplníme do obsahu 100 ml levandulovou vodou.


Olejový macerát z kopřivy není nutný (k maceraci byl použit caprylis a zavadlé kopřivy), ale obsažený chlorofyl napomáhá hojení popálenin. Místo macerátu lze použít čistý caprylis. PH hotového produktu je v rozmezí 5-5,5. Sprej je dvoufázový, před použitím je třeba jej protřepat.


Pentylene glycol green usnadňuje pronikání aktivních látek do pokožky, má zvlhčující a mírné antibakteriální účiny. Aloe, panthenol a hlavně Celligent účinně napomáhají k hojení sluncem poškozené pokožky. Celligent je vysoce účinnou aktivní látkou, která nejen že urychluje hojení pokožky (2 x rychlejší), ale ochraňuje buňky a DNA před negativními vlivy slunečního záření. Sprej lze používat i preventivně, ale pozor, nevykazuje ochranný UVA a UVB faktor. Když už se nám ale pokožka spálí vlivem slunečního záření, nebude mít slunce díky preventivnímu ošetření sprejem tak destruktivní účinek na naší pokožku.


Věřím, že si tento produkt oblíbíte a že ho budete s sebou všude nosit.


Děkuji za to, že čtete a sdílíte můj blog, recepty v něm. Pokud máte nějaký námět, pište. Snažím se vymýšlet recepty hlavně pro vás.



614 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page