top of page

Relax v Hotelu Podlesí

Pokud sledujete i můj Instagramový účet Mishabeauty-org, pak nešlo přehlédnout, že víkendové příspěvky byly poněkud jiného rázu. Kuba měl jarňáky, tak jsme si řekli, že by nebylo od věci odhlédnout od každodenní práce a dát si trochu relax. Už nějakou dobu jsem se dívala na Pohádkovou vesničku, tak jsem neodolala atmosféře a vyjeli jsme pohádkovou atmosféru zažít osobně.

Pohádková vesnička spadá pod Hotel Podlesí, který najdete nedaleko Nového Města na Moravě. Pohádkové domečky byly obsazené, proto jsme zvolili variantu pokoje Standart s přistýlkou. Upřímně řečeno pokoje na fotografiích vypadají mnohem lépe, je to pokoj ala lepší ubytovna s vlastní koupelnou a toaletou. Pokud máte přistýlku, nemáte možnost si v pokoji nikam sednout, leda na postel, ale na druhou stranu je to jedno ze dvou mínus, které jsem zaznamenala. Navíc vše okolo tento nedostatek bohatě nahradí. Píšu to jen proto, aby jste se nenechali odradit, protože by to byla opravdu škoda.


Po příjezdu vás přivítají milé recepční a vše vám vysvětlí. Pokud se rozhodnete využít nabídku jakýchkoliv procedur a vyžití, které hotel nabízí, určitě si je rezervujte týden dopředu. Hotel je totiž plný a já se ani nedivím, protože toho nabízí opravdu dost.


Aktivity


Hotel pořádá pěkné programy pro děti a víkend, který jsme zde strávili byl věnován Ledovému království. Sobotní odpoledne bylo tedy v duchu soutěží a pohádkového příběhu.

Musím říct, že hotelový personál musel být zmrzlý do morku kostí, ale drželi se statečně, takže klobouk dolů.

Pravda, příběh byl více pro holčičky, ale soutěže bavily všechny a stanoviště, navzdory mrazu, byly stále plné dětí. Všechny pohádkové bytosti se usmívali a snažili se děti povzbuzovat, jak to jen šlo. Rozhodně to měli pěkně nachystané. Soutěže byly v pohádkové vesničce, takže atmosféra naprosto dokonalá.

Zatímco Kuba byl venku střídavě s jedním z rodičů, ten, který měl volno mohl jít na masáž. Přiznám se, že hodinovou masáž jsem si dala poprvé a užila jsem si jí naprosto famózně. Hodinová klasická olejová masáž vyšla na 500,- Kč a byla opravdu výborná. Drobné masérky z Indonésie jsou zkušené a prostor masáží je nádherný.


Před večeří jsem si řekla, že by nebylo od věci zopakovat si dobu dětství, kdy jsme na svahu drandili na všem, co bylo po ruce. Na recepci vám ochotně půjčí malé pekáče, tak bylo o zábavu postaráno. Jako drandit na pekáči je po těch dekádách fakt zážitek a opravdu nevím, jestli jsem byla rozjuchaná víc já nebo Kuba :).

Protože máme všichni rádi vodu, využili jsme hotelový bazén. Pokud jste hosté, máte v rámci pobytu každý den 1 hodinu v bazénu zdarma. Bazén je sice malý, ale moc hezký a navíc se nestane, že by v něm bylo více jak 8 lidí (nutné si čas rezervovat). Nás tam bylo nejvíce 7, jednou jsme tam byli i sami :)

Z nabídky jsme využili i bowling, který je opět nutné si rezervovat. Cena 200,- Kč za hodinu není vysoká a dvě dráhy jsou pro podobný hotel, který je orientován více na rodiny s menšími dětmi, milým bonusem.


Jídlo x restaurace


V rámci pobytu jsme měli hrazenou polopenzi. Snídaně i večeře byla formou švédských stolů v hezké restauraci. Jídlo bylo dobré, jen by možná hotel mohl pamatovat i na vegetariány, protože při večeři si moc nevybere. V pátek smažený květák (škoda, že jsem ho dělala jako na potvoru k obědu) či sladká rýže s ovocem, v sobotu pak krupicová kaše. Samozřejmě jsem si mohla dát salát, ale vegetariáni opravdu nejsou živí na salátu :). Takže v pátek to jistily americké brambory a salát capresse, v sobotu pak bramborové dukátky a teplá zelenina... Ostatní si ale libovali, protože například šunka od kosti k večeři padala, obzvláště do dětí, neuvěřitelným tempem. Podle dojezeného jídla na talířích mohu usuzovat, že jídla byla opravdu dobrá. Navíc domácí moučník a v sobotu dokonce dort královny Elzy... Oběd si můžete dát v hotelové restauraci za cenu od 90,- do cca 270,- a porce jsou dost velké.


Tady si ale neodpustím ono druhé mínus v podobě poznámky, že hradit si nápoje k večeři, i nealko, mi přijde poněkud zvláštní. A trocha úsměvu v tvářích číšníků by neškodila :). Chápu, že toho mají až nad hlavu, ale stejně...


Suma sumárum. Hotel Podlesí doporučuji, hlavně rodinám s dětmi, které zde budou nadšené. Pokud je program, je nutná opravdu rezervace předem, protože jinak si nebudete moci vybrat větší pokoj. Chaloupky jsou plné navíc skoro pořád.


Z bazénu si dovolím jednu osobní fotku, aby bylo vidět, že jsem opravdu aktivní a sportuji. I ve více jak 42 letech lze mít pekáček buchet i jinde než v troubě:).


183 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page