top of page

Rakytníkové tělové mléko

Jak já miluji tělová mléka. No dobře, a co nemiluji z DIY produktů :) To není koníček, ale pořádný kůň. Ale abych se vrátila k tomu, co vám chci dnes ukázat. Tělová mléka mohou mít jak jednoduché, tak i složitější složení, záležet bude na tom, co od mléka očekáváte. Toto mléko v sobě kombinuje pečující, hydratační, zkrášlující, hojivé, regenerační a anti-aging účinky. Myslíte si, že to nejde? Ale jde, protože suroviny jsou přesně takto poskládané. Mléko jsem pečlivě testovala po dobu dovolené, kdy moje pokožka dostala opakovaně zabrat v chlorované vodě aquaparku. A věřte, že pokožka vypadá jako zamlada. Bonus navíc? Jeho výroba je tak jednoduchá, že ho zvládne i začátečník.

Rozpis na cca 250 ml

100 ml vody

2 g Sensicare


Mimo to budeme potřebovat jednu větší misku, metličku, 250 ml lahev s uzávěrem, váhu a samozřejmě nějaký dezinfekční prostředek.


Jak jsem slibovala, postup výroby je velmi jednoduchý, protože nejdříve se vyrobí z prvních třech položek seznamu Misha mix. Rozklikněte si odkaz, protože pod ním je příspěvek na mém starém blogu, kde je postup pěkně natočený, krok po kroku.


Tak Misha mix máme hotový a teď do něj jen postupně přimícháme zbylé suroviny a nakonec přemístíme do lahvičky. Nic víc, opravdu maximálně jednoduchá záležitost, vhodná i pro naprosté začátečníky. Ale ten výsledek, ten je naprosto fantastický.


Barvu mléku dodává právě onen rakytníkový CO2 extrakt, který je mimo jiné díky vysokému obsahu karotenoidů vhodný nejen do produktů připravujících pokožku na "slunění" (prostě pokožka tak v létě netrpí), ale také prodlužuje barvu zdravě získaného opálení. Pokud se vystavujete slunci poněkud více, doporučím přidat Celligent. Ano, produkt se pak trochu prodraží, ale vaše pokožka bude efektivně chráněna před škodlivými účinky slunečního záření. Pozor, neznamená to, že se na slunci nespálíte, není to filtr, ale případné následky spálení a nadměrného slunění obecně, budou významně redukovány.


Skvělé je, že můžete použít i hydrolát, který vyhovuje vaší pokožce, rovněž i růžovou šťávu lze vyměnit za jinou. Co se týká výměny olejů, tak tady už je třeba být trochu obezřetnější. Například révový vám může emulzi rozhodit, pokud ho použijete hodně.


Tak co říkáte? Pustíte se do toho? Klidně se ptejte, pokud si nejste s něčím jisti.

Díky za to, že čtete můj blog. Pokud se vám recept líbí, budu ráda za sdílení. Vše potřebné na výrobu můžete koupit ZDE.


1 290 zobrazení3 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page