top of page

Parfém Hvězda orientu

Už jste si zkoušeli vytvořit vlastní parfém? Ne? Ale to je škoda. Je to totiž úžasné dobrodružství. Pokud nemáte směs vyzkoušenou, nikdy nevíte, co vám nakonec z namíchané kompozice vyjde. Parfémová směs totiž musí zrát alespoň 6 týdnů. Po celou dobu se kompozice mění a vy tak nikdy dopředu nevíte, jak bude výsledná směs vonět. Tvorba parfémů má svá pravidla, která jsem sepsala do eBooku Parfémy. Nikdo ale netvrdí, že musíte pravidla 100 % dodržet. Nakonec mnoho nejslavnějších vůní vzniklo i náhodou :)

Směs tohoto parfému jsem sestavovala už v listopadu a teď nastal čas s ní vyjít ven. Vůně je sladce citrusová. Nejvíce je ve směsi obsaženo Benzoe, které mám moc ráda.

Směs jsem připravovala pro tento malý 5 ml malachytový flakonek , který má ve víčku skleněnou nanášecí tyčinku.


Parfém je olejový. Tak a teď vlastní směs použitých esenciálních olejů.


30 kapek Benzoe

15 kapek Geránium

5 kapek Citronella

10 kapek Citron

15 kapek Grapefruit


Esenciální oleje nakapeme do skleněné lahvičky, kterou nejlépe každý den protřepeme a vydržíme 6 týdnů. Poté směs do objemu 5 ml doplníme jojobovým olejem nebo lze použít neutrální olejovitou kapalinu s nízkým oxidačním potenciálem a za pomoci malé stříkačky přeneseme do flakonku nebo do skleněného roll-onu.


Používáme na pulzní body - zápěstí, tepny na krku. Parfémovou směs lze přidat například i do tělového mléka, vůně pak vydrží na pokožce déle.


A jak jste na tom vy? Vyrábíte si vlastní parfémy? Jaká je vaše oblíbená směs?


731 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page