top of page

Olejové želé - regenerační, rozjasňující, depigmentační

Jarní sluníčko ve mě probouzí doslova třpytivou náladu. I když se před sluncem chráním klobouky a tunikami s dlouhým rukávem, mám ráda, když pokožka doslova září. I proto si každý rok vyrábím něco jemně třpytivého. Letos jsem navíc do produktu zakomponovala regenerační, rozjasňující a depigmentační suroviny. Ještě jeden důvod pro výrobu želé bych vyzdvihla, a to ten, že díky němu lze podstatně snížit tvorbu pigmentových skvrn a dokonce je i redukovat. A dokonce pokožku hydratuje :)

Rozpis na cca 100 ml

0,5 g slídy s efektem zlatá - pro třpytivý efekt - variantně


Ze všeho nejdříve si protáhneme ruce, hlavně pravou pokud jsme praváci :) Při výrobě je totiž třeba opravdu hodně míchat, tak bude prostě míchací ruka bolet. Ale věřte mi, výsledek za to stojí.


Do kádinky si odvážíme rovnou všechny suroviny s výjimkou Sucragelu. Do misky o objemu alespoň 150 ml, lépe 200 ml, odvážíme Sucragel. Vezmeme si do ruky metličku, do misky k Sucragelu přidáme vitamín E, trochu směsi olejů a mícháme. Jakmile se olej spojí se Sucragelem, znovu přidáme trochu olejů a opět mícháme. Nelijeme oleje naráz, věřte mi, nejde to umíchat :). Při míchání směs pomalu houstne do konzistence jakéhosi želé. Vypadá to trochu jako lanolin, ale nelepí to. Pokud zvolíme variantu se slídou (proč by si želé nepřipravili i muži, ti ale slídu asi nepoužijí), je lépe ji vmíchat hned ze začátku. Želé nanášíme na pokožku celého těla, stačí opravdu malé množství, které rozetřeme jak jen to jde. I když jsou v želé zastoupeny převážně lehce vstřebatelné oleje, je to prostě olejový produkt.


K výběru surovin. Jak jsem v úvodu psala, želé má řadu výborných vlastností. Díky Sucragelu a třtinovému skvalanu hydratuje, révový olej, CO2 extrakt z granátového jablka a Young - lipoactiv bojují s volnými radikály, pokožku regenerují a zabraňují tak jejímu předčasnému stárnutí, BIO meruňkový olej dodá produktu mimo velmi příjemné vůně i rozjasňující účinky a Bright - lipoactiv je onou zázračnou surovinou, která působí na pokožku mnoha směry. Pokožku projasňuje, vyrovnává barevný tón pleti, pleť zesvětluje (není se ale třeba bát, že budeme vypadat jako ředitelky vápenky, jedná se o velmi jemný účinek), z velké části zabraňuje vzniku pigmentových skvrn a dokonce působí i na již viditelné skvrny jejich redukováním. Tento zázrak se používá i přímo do Sun Care produktů, tak je jeho použití bezpečné - na rozdíl od řady jiných zesvětlujících a projasňujících surovin či produktů.


Věřím, že budete z produktu nadšení. Klidně si jej přizpůsobte - budu ráda, když se pochlubíte buď tady nebo ve Fcb skupině Přírodní kosmetika.


Díky že čtete můj blog a že nakupujete suroviny v mém eshopu.


1 347 zobrazení4 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page