top of page

Noční péče - hydratační výživný krém

Potřebujete dodat pleti pořádnou dávku výživy a zároveň jí i hydratovat? Pak se nechte inspirovat tímto krémem, který jsem sestavila na základě surovin, které má k dispozici řada z vás. O pomoc se sestavením receptury mě poprosila jedna z vás, ale věřím, že přijde vhod i ostatním.

Rozpis na 50 ml

2 g arganového oleje

3,5 g olivoilu

27 ml květinové vody nebo vody, já zvolila levandulovou

4 g autentické šťávy - zvolila jsem růžovou

10 kapek Sensicare

kyselina mléčná na dorovnání pH


Připravíme si tři misky, metličku (kapučínovač), vodní lázeň, dózu a dezinfekční prostředek.

Do jedné misky odvážíme první 4 položky.

V polovině dávky vody si rozmícháme kyselinu hyaluronovou a necháme cca 10 min. Pokud máte silný kapučínovač, lze jí přidat ve chvíli, kdy mícháte emulzi. Do třetí misky odměříme zbytek vody a autentickou šťávu.


Misku s oleji a misku s vodou dáme do vodní lázně a zahříváme do rozpuštění vosku. Poté misky vyjmeme, vlijeme za stálého míchání vodní fázi do olejové. Přimícháme gel z kyseliny hyaluronové, extrakt z tonky a do chladnoucí směsi Lift lipoactiv. Nakonec přidáme konzervant a změříme pH, které by se mělo pohybovat v rozmezí 5,5-6. PH se bude lišit podle toho, jakou vodu použijete a zda použijete autentickou šťávu.


Hotový krém se dobře vstřebává, ale zanechává mastný film, proto je lepší na noc. Autentickou šťávu lze nahradit (nikoliv co do vlastnosti) 2 g glycerínu a 2 ml vody. Lift lipoactiv je pro 40+, není nutný, ale krém obohacuje. Pokud máte jinou lipoactivní surovinu, klidně použijte :). Extrakt z tonky dodává krému ochranný, uklidňující a zvláčňující vlastnosti, kyselina hyaluronová pleť hydratuje.


Věřím, že se bude tato noční péče líbit a budu ráda, pokud mi napíšete svůj názor. Díky, že čtete můj blog a nakupujete u mě suroviny.


1 816 zobrazení2 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page