top of page

Minidonutky - fit

Dneska jsem chtěla odpočívat. Jako bych to uměla... Jenomže to by nesměla přijít poslední krabice z Lidl eshopu, ve které byl i vaflovač s vyměnitelnými plotýnkami - SilverCrest SWEW 750 B3 (momentálně ho na eshopu nevidím, musel se vyprodat během několika dní - určitě ale bude znovu). Jednou ze tří variant jsou pláty s minidonutky, což mě strašně zaujalo a kvůli tomuhle jsem si ho vlastně i koupila. Kuba donuty miluje, ale je vám asi jasné, že já mu je tedy nekupuji. Jsou plné cukru, tuku a ta poleva nahoře brrrrrrr. Říkala jsem si, že určitě najdu recept na nějakou zdravou variantu, že to prostě dám jinak, po svém. Součástí návodu na použití jsou i základní recepty. Jeden z nich jsem si přizpůsobila a tady je.

Recept na 40 minidonutů


3 polévkové lžíce (PL) třtinového cukru (v receptu jich bylo 6)

175 dkg tmavé mouky - použila jsem špaldovou

1 prášek do pečiva

1/2 lžička skořice

8 PL slunečnicového oleje

8 PL jogurtu - dala jsem sojový

6 PL vody (v receptu není, ale bez ní bylo těsto moc husté)


Všechny suroviny jsem doslova a do písmene "hodila" do hnětací mísy a nechala jsem je pěkně umíchat hnětačem. Mimochodem ten měl také premiéru. Přestalo mě bavit těsta míchat a hníst, tak jsem vzala eshop útokem a koupila si ho také. Už se těším, až vyzkouším i jogurtovač. Takový mandlový jogurt vůbec nezní špatně...


Těsto jsem si dala do zdobícího rukávu na krémy, protože se z něj pěkně donutky plní. Nedovedu si dost dobře představit, že bych je plnila třeba lžičkou.


Forma na donuty se plní skoro po okraj a po přiklopení se pečou 2-3 minutky. Musejí se opatrně vyndavat nejlépe něčím dřevěným. Jako super pomůcka mi posloužila jídelní tyčinka.


Kuba si polovinu ozdobil po svém. Přetřené kvalitní 60% čokoládou a posypané kokosem budou skvělou snídaní, u které mi nebude vadit, že jí sladké.


Druhou polovinu jsem rozkrojila a naplnila tvarohovým krémem, který jsem ušlehala z jednoho polotučného tvarohu, lžičky vanilkové esence necelých dvou lžic javorového sirupu. Příště k tomuto účelu použiji jiné pláty, na belgické vafle, které se nemusejí krájet, protože je to piplačka.


Už teď se mi hlavou honí různé variace těsta. Třeba pro mě s proteinovým práškem, taková fitness varianta, nebo s kokosem a nebo s mandlovou drtí, která mi zbývá z přípravy mandlového mléka a nebo třeba čokoládové, karobové, jablečné... Tak já už toho nechám a půjdu raději spát. Jsem vzhůru od 5 od rána a už to na mě začíná padat :)


Co myslíte, necháte se zlákat a půjdete do podobného vaflovače také?


769 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page